Kövess minket

Gasztro

Az idei nyáron sokkal több sört iszik a magyar mint általában!

Hogy miért? A sportnak köszönhetően…

Megosztva

Az idei nyár sporteseményei miatt a haza sörszövetség szerint harmincmillió korsóval több sör fogy majd, mint egy átlagos évben – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a lapnak elmondta, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia ideje alatt 2,5-3 százalékos növekedésre számítanak a söreladásból, ami azt jelenti, hogy 150 ezer hektoliterrel vagy másként 30 millió korsóval isznak többet. Hozzátette, hogy a vásárlók főleg a lager söröket keresik.

A sportesemények mellett a sörfogyasztásra hatással van az időjárás alakulása is: kánikulában jelentős a növekedés, tavaly, a tartós meleg idején négy százalékkal több sör fogyott.
Az áruházláncokban a szurkolói kellékek, valamint a sós és édes rágcsálnivalók is nagyon kelendőek a labdarúgó-Eb kezdete óta.

Az Intersnack Magyarország tájékoztatása szerint a magyarok évente átlag 3800 tonna burgonyachipset esznek, a sportesemények idején akár negyven tonnát is elnassolnak néhány hét alatt. Európában évente átlag hatszázezer tonna chips fogy el – írja a Magyar Idők.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trending