Kövess minket

Film

Az igazi mesterséges intelligencia által inspirált Terminátor filmet ír James Cameron

Megosztva

A 2019-es Terminátor: Sötét végzet című film gigantikus bukása után James Cameron most mégis felélesztené az egykor szebb napokat is megélt sci-fi franchise-t. Cameron a Dell Tech World konferencián jelentette be, hogy elkezdte írni az új rész forgatókönyvét, de megvárja, hogyan halad a mesterséges intelligencia fejlődése, mielőtt még több energiát fektetne bele. Az írósztrájk és Cameron Avatar 3 iránti elköteleződése miatt a közeljövőben nem számíthatunk jelentős frissítésekre a projektet illetően, de Cameron látszólag gyakorlatiasabb megközelítést alkalmaz a franchise-hoz.

A mesterséges intelligencia mindig is kulcsfontosságú eleme volt a franchise-nak, egészen az 1984-es eredeti Terminátorig visszamenőleg. Mivel a filmek mindig is a technológiai fenyegetések felfokozott és eltúlzott változatát mutatták be, nem világos, hogy Cameron kivárja-e, hogy az M.I. valóságos veszélynek bizonyuljon, vagy pedig biztosra akar menni, és nem akar foglalkozni olyan koncepciókkal, amelyek könnyen megcáfolhatók.

Bár Cameron még mindig elkötelezett a franchise mellett, Schwarzenegger nemrég megerősítette, hogy a nem tér vissza.

A franchise-nak még nincs vége. Én végeztem. Hangosan és világosan megkaptam az üzenetet, hogy a világ más témával akar továbblépni, ha a Terminátorról van szó” – osztotta meg Schwarzenegger a The Hollywood Reporterrel.

Valakinek elő kell állnia egy nagyszerű ötlettel. A Terminátor nagyban hozzájárult a sikeremhez, ezért mindig is nagyon szeretettel tekintettem rá. Az első három film nagyszerű volt. A negyedikben [Megváltás] nem voltam benne, mert kormányzó voltam. Aztán az ötödik [Genisys] és a hatodik [Sötét végzet] nem voltak jól megírva” – mondta.

(Comicbook)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés