Kövess minket

Tech

Az Instagram betiltja a plasztikai műtét-hatású filtereket

Hátha ettől jobban érzik majd a felhasználók magukat a bőrükben.

Megosztva

Forrás: milleworld.com

Az Instagram bejelentette, hogy a filterei közt jobban fogja szűrni azokat, amik olyan hatást keltenek, mintha plasztikai műtéteken estünk volna át. 

A közösségi oldal idén debütáltatta az Effekt galléria elnevezésű részlegét, ahol végre kategóriákba sorolva találjuk a közösség tagjai által létrehozott legújabb és legnépszerűbb filtereket. Ezek között elég felkapottak voltak azok az arcátalakító animációk, melyekkel nagyobb szájat vagy vékonyabb orrot varázsolhattunk maguknak, anélkül, hogy kés alá kellett volna feküdnünk. 

[instagram]Bzh7aDDjRpE[/instagram]
A plasztikai műtét filterek sokszor eleve nem vették komolyan magukat, hisz a „Bad Botox„, vagy a digitális művész, Teresa Fogolari által készített „Plastica” nevű filter (lásd lenti kép) inkább volt játékosan trendkritikus, mint műtétre ösztökélő.

[instagram]B074-xEoZg7[/instagram]
Az Instagram viszont sok kritikát kapott, hogy a Z és Y generáció már így is kellően depressziós, részben a közösségi oldalak által közvetített szépségideálnak köszönhetően, nincs tehát szükségük arra, hogy különböző arcátalakító filtereknek köszönhetően még rosszabbul érezzék magukat a bőrükben.

A filter technológia mögött álló Spark AR most bejelentette, hogy törlik a rendszerből a plasztikai műtét-hatású filtereket, és minden hasonló filter elfogadását beszüntetik egyelőre. Indoklásukban azt írják, hogy azt szeretnék, ha a filterek csakis pozitív érzelmekkel járnának együtt, a lépést tehát egyértelműen a támadások miatt lépték meg.

[instagram]B1141g8pLVv[/instagram]
(i-D)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés