Kövess minket

Tech

Az Instagram bevezeti Európában a Sztorik kronológikus elrendezését

Megosztva

Az Instagram és a Facebook európai felhasználói több lehetőséget kapnak arra, hogy eldönthessék, miként akarnak tartalmat fogyasztani – jelentette be a Meta egy mai blogbejegyzésben. Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnökének elmondása szerint az európai felhasználók a Facebook és az Instagram olyan funkcióit, mint a Reels, a Stories és a Keresés, anélkül is elérhetik, hogy a Meta algoritmusai által rangsorolt tartalmakat látnának.

A Facebookon és az Instagramon például a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy csak az általuk követett emberek Sztorijai és Reelseit nézzék meg, időrendi sorrendben, a legújabbtól a legrégebbiig” – írta Clegg. „Emellett a keresési találatokat is csak az általuk beírt szavak alapján dobja majd fel a Kereső, ahelyett, hogy kifejezetten rájuk személyre szabottan, a korábbi aktivitásuk és személyes érdeklődési körük alapján ajánlaná őket.” A sima posztoknál már egy ideje eddig is elérhető volt a kronológikus nézet.

A Meta a változtatásokat azért hajtja végre, hogy megfeleljen az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvényének, egy új szabályozásnak, amely hatással lesz arra, hogy a technológiai vállalatok hogyan moderálják a platformjaikon megjelenő tartalmakat. A törvény különösen a nagyon nagy online platformok számára írja elő, hogy lehetővé tegyék a felhasználók számára, hogy lemondjanak a személyre szabott ajánlásokról. A TikTok e hónap elején jelentette be, hogy hasonló változtatást hajt végre szolgáltatásán Európában. A határidő szerint a Meta-nak még ebben a hónapban be kell vezetnie a változtatásokat.

(The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés