Kövess minket

Tech

Az Instagram megtiltja, hogy felnőttek olyan tiniknek üzengessenek, akiket nem ismernek

Megosztva

Forrás: Flickr / ViktorHanacek.cz

Az Instagram új szabályokat fektet le az üzenetküldéseknél, melynek célja, hogy a fiatal felhasználók nagyobb biztonságban érezzék magukat. Az app hamarosan letiltja a felnőttek és tinédzserek közti privát üzenetváltás lehetőségét, abban az esetben, ha kiskorú nem követi a neki üzengető felnőttet, és figyelmeztető szöveget dob fel olyan felnőtt üzenetek esetében, ahol az Insta úgy érzékeli “gyanús személy”-től érkezik a levél.

A figyelmeztető szöveg emlékezteti majd a kiskorú felhasználót, hogy ne érezze nyomás alatt magát, hogy válaszolnia kell egy felnőttnek, és legyen óvatos a fotó és videómegosztással. A figyelmeztetés után lehetőség nyílik letiltani vagy jelenteni a felnőtt üzenetküldőt. A biztonsági üzenet csak akkor bukkan fel, ha olyan felnőttöl érkezik az üzenet, akit az Instagram moderációs rendszere gyanús tevékenységek miatt jelöl meg, a cég nem árulta el, hogy ezt mi alapján állapítják meg, de a gyanús tevékenyégbe tartozhat például, ha egy felnőtt nagy számban jelöl be 18 év alattiakat. Az új szabályrendszert ebben a hónapban vezetik be néhány országban, globálisan pedig “hamarosan”.

Az Insta ezek mellett azt is bejelentette, hogy egy új mesterséges intelligencia technológiát fejleszt, ami képes lesz kiszúrni az Instára regisztráltak életkorát. Utóbbira azért van szükség, mivel a 13 éves korhatárt könnyen ki tudják játszani a kiskamaszok. Az új tinédzser felhasználók ezek mellett egy figyelmeztetést is kapnak majd az Instától, hogy talán az a legjobb, ha priváttá teszik az oldalukat.

(The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés