Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Rock
  • Az interneten közvetítik a Motörhead alapítójának szombati búcsúztatóját

Az interneten közvetítik a Motörhead alapítójának szombati búcsúztatóját

Erdélyi József Attila- 2016.01.07. 14:00


A kilencven perces szertartást magyar idő szerint szombat éjféltől lehet nézni az együttes hivatalos YouTube csatornáján – írta a The Telegraph című honlap.

“Bárhol is vagytok, gyűljetek össze más Motörhead rajongókkal és a barátaitokkal, és nézzétek meg együtt a szertartást. Menjetek el a kedvenc bárotokba, klubotokba, győződjetek meg arról, hogy van internetkapcsolat és koccintsatok velünk. Vagy egyszerűen csak hívjátok át a haverjaitokat és ünnepeljétek meg otthon Lemmy életét” – írta Facebook-bejegyzésében az együttes, arra kérve a rajongókat, hogy helyszűke miatt ne látogassanak el személyesen a hollywoodi Forest Lawn temetőbeli búcsúztatóra.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister december 28-án, hetvenéves korában halt meg Los Angelesben. Az együttes tájékoztatása szerint a zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg, betegsége rövid lefolyású volt, és Lemmy is csak december 26-án, két nappal hetvenedik születésnapja után értesült a diagnózisról.

A rockzene kultikus alakjának halála érdekes kezdeményezésre sarkallt egy yorki férfit, aki petíciót indított, hogy az énekes előtti tisztelet jelenként nevezzenek el Lemmiumnak egy újonnan felfedezett nehézfémet. Eddig nagyjából 14 ezren írták alá a petíciót.

A rockzene nagyjai, Ozzy Osbourne, Gene Simmons, a Metallica és Brian May mindannyian gyászuknak és tiszteletüknek adtak hangot. Dave Grohl, a Foo Fighters együttes frontembere egy új tetoválással állított emléket kollégájának.

MTI

Hozzászólások

Érdekes lehet