Kövess minket

Aztaa

Az megvan, hogy Kicsi Tyson író lett, és már a harmadik regénye jelent meg nyomtatásban?

TKO reloaded: Ogli G az X-Faktorban, Tyson a könyvesboltokban tűnik fel újabban.

Megosztva

Forrás:

Október végén jelent meg országos terjesztésben Váradi József, Szivárvány Birkenau felett című könyve, ám erre a kijelentésre valószínűleg kevesen kapják fel a fejüket, ha csak nem tesszük gyorsan hozzá, hogy Váradi József nem más, mint Kicsi Tyson az egykori gengszter-rapper (és szövegíró), aki a 2000-es évek legelején vált ismerté a TKO tagjaként Oglizán András, azaz Ogli G oldalán. A csapat rövid életű volt ugyan – egyetlen lemezt készítettek közösen, ám Tyson a szakítás után sem távolodott el a zenéléstől, nyílt titok ugyanis, hogy ő jegyzett jó pár szöveget Dopeman, illetve a szárnyait próbálgató, a Való Villából frissen szabadult Majka aktuális lemezeire, mindamellett, hogy természetesen rappelt is rajtuk.

[vembed youtube=”dP4VmWQCMes” ]Hamar besokalt megunta azonban a háttérember szerepét, inkább kiszállt a buliból, hogy saját karrierjét építgesse másoké helyett, de a várva várt áttörés elmaradt – legalábbis zenei színtéren. Tyson fiatal korában zongoristának készült, ismerősein kívül viszont nem sokan tudják, hogy gyerekfejjel szinte falta a könyveket: Karinthy, valamint Rejtő voltak a kedvencei, nem csak és kizárólag műveik, hanem józsefvárosi kötődésük miatt.

Közben maga is írásba fogott: a kezdeti visszautasítások és rengeteg „házalás” után a Libri Kiadó hat évvel ezelőtt, 2013-ben megjelentette első könyvét, a józsefvárosi flaszteren játszódó, rapszövegekkel teletűzdelt Az utca hercegét. Második könyve, A Füvészkerti galeri – Áts Feriékkel a főszerepben 2016-ban került a könyvesboltok polcaira; a majd’ 500 oldalas regény egyébként kimondottan jó kritikákat kapott akkoriban.

Idén októberben pedig legújabb műve, a roma holokauszttal foglalkozó Szivárvány Birkenau felett látott napvilágot, ugyancsak a Libri Kiadó gondozásában. A regény főhőse Ágoston, a fiatal budapesti hegedűvirtuóz dr. Josef Mengele, a birkenaui haláltábor rettegett orvosa mellett találja magát, neki kell zenélnie az életben maradása érdekében.

A Szivárvány Birkenau felett az ország legtöbb könyvesboltjában megvásárolható 3690 forintos egységáron.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés