Kövess minket

Aztaa

Az NBA ikon, Magic Johnson belépett a dollármilliárdos klubba

Megosztva

Magic Johnson hivatalosan is csatlakozott a milliárdosok klubjához, miután az NBA-legenda és neves üzletember lett a negyedik sportoló a történelemben, aki legalább tíz számjegyű vagyonra tett szert.

A Forbes szerint a 64 éves játékos becsült nettó vagyona immár 1,2 milliárd dollár, amelynek nagy részét a pályán kívül szerezte meg kitüntetett játékoskarrierje után.

Johnson lenyűgöző befektetési portfóliót halmozott fel, amelyet több mint 30 évvel ezelőtt kezdett el készíteni, és amely négy profi sportbajnokság sporttulajdonát, valamint a Starbucks, a Burger King, a 24 Hour Fitness és az EquiTrust életbiztosító részvényeit foglalja magában.

Az egyik első nagyobb befektetése 1990-ben történt, amikor az Enterprise alapítójával, Earl Graves Sr. vállalattal közösen 60 millió dollárért megvásároltak egy PepsiCo palackozóüzemet. Az üzlet révén az üzem a Pepsi legnagyobb kisebbségi tulajdonú gyárává vált az Egyesült Államokban, és a vállalat történetében a második fekete tulajdonú palackozóüzem lett.

Johnson Michael Jordant követi, aki 2015-ben a történelem első sportolójaként lett milliárdos. 2022-ben LeBron James és Tiger Woods csatlakozott a klubhoz, ebben a sorrendben, és Magic lett a legújabb sportoló, aki csatlakozott ehhez az exkluzív csoporthoz.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük