Kövess minket

Aztaa

Az NBA legjobban fizetett játékosai több pénzt keresnek a pályán kívül, mint a parketten

Közülük is LeBron James viheti haza a legtöbbet.

Megosztva

Forrás:

Ahogy minden évben, a Forbes magazin idén is összeállította a legjobban fizetett NBA játékosok (top)listáját, és ahogy azt utóbbi szezonokban már megszokhattuk, most is LeBron James teheti zsebre a legtöbbet a ligában (a 2016-ban visszavonult Kobe Bryant tudta megelőzni utoljára). Ha ez a tény önmagában nem is, az azonban már annál érdekesebb, hogy az imént említett James, valamint Steph Curry és Kevin Durant triumvirátus több pénzt keres a különböző befektetéseiknek, szponzorációs díjaiknak köszönhetően, mint amennyit a csapataiktól kapnak, pedig az sem éppen aprópénz.

A most futó, 2018-19-es idényben James 35.7 millió dollárt keres új csapatánál, a Los Angeles Lakers-nél, ám ezek mellett további 53 millával gazdagodik egyéb bevételeivel. Ez pedig összesen 88.7 millió dolcsit jelent. Őt két Golden State Warriors játékos követi a sorban: Steph Curry 37.5 milliós fizujával amúgy előzi LeBront, viszont „csak” 42 milliót kaszál az üzleti életben, ami összesen 79.5 milliót tesz ki. A harmadik helyezett Kevin Durant 30 milliót kap a fizetési sapkát ügyesen igazgató bajnok csapattól, más forrásokból 35 millió üti a markát, ez pedig így együtt 65 millió dollár.

[twitter]https://twitter.com/kbadenhausen/status/1095307866666397696[/twitter]
Az első tízbe rajtuk kívül Russel Westbrook, James Harden, Chris Paul, Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard, Blake Griffin, illetve Paul George fért még be.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés