Kövess minket

Aztaa

Az NBA nem bünteti többé a játékosai marihuána használatát

Megosztva

Az NBA engedélyezni fogja a játékosok számára a marihuána használatát, miután a The Athletic szerint a játékosok szakszervezetével új munkaszerződést kötöttek, az MLB és az NHL hasonló lépései után.

Az NBA a múlt héten előzetes megállapodásra jutott a Nemzeti Kosárlabda Játékosok Szövetségével a 2023-2024-es szezonra vonatkozóan, amely tartalmazza azt a kikötést, hogy a liga nem fogja többé tesztelni a játékosokat marihuána használatára.

A ligának és a játékosok szövetségének még ratifikálnia kell a megállapodást, de a The Athletic információi szerint tartalmazni fog egy záradékot, amely kiveszi a marihuánát a liga drogtesztelési programjából, és a játékosokat nem büntetik többé a használatáért.

Az NBA korábbi marihuána-politikája szerint a játékosok az első szabálysértés után részt vehettek a kezelési és tanácsadási programban, a második szabálysértés után 25 000 dolláros pénzbírsággal, a harmadik szabálysértés után pedig öt mérkőzésre szóló fizetés nélküli eltiltással sújtották őket. Mintegy 21 amerikai állam teljesen legalizálta a rekreációs és orvosi marihuánát, és az ESPN szerint az NBA-csapatokkal rendelkező államok 73,7%-ában legális a THC.

Korábbi NBA-játékosok is kiálltak a marihuána legalizálása mellett, köztük J.R. Smith és Al Harrington, akik mindketten lobbiztak a 2019-es New York-i legalizálás mellett – Harrington korábban azt nyilatkozta, hogy a játékosok 85%-a tép vagy használ „valamilyen formában kannabiszt”.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés