Kövess minket

Tech

Az OnlyFans megtiltja a szexuális tartalmakat a platformján

Megosztva

Az OnlyFans bejelentette, hogy idén októbertől kezdődően nem engedélyezi a szexuális, pornográf tartalmakat a platformján, azaz pont azt, amire korábban építették a teljes üzleti modelljüket. Az OnlyFans közlése szerint a meztelenkedés továbbra is megengedett lesz, és habár egyelőre pontosan nem közölték, hogy meddig lehet elmenni, vélhetően a szexmunkások nem maradhatnak a pornóvideóikkal, hiába az ő tartalmaikkal gazdagodott meg az OnlyFans.

Az OnlyFans döntése mögött az áll, hogy a bankok, valamint a fizetési szolgáltatók nagyon ezt szerették volna, nélkülük pedig elég limitált a platform mozgástere. A befektetők egy része elkerülte a platformot a szexuális tartalmak miatt, a döntéssel őket is meg akarja nyerni az OnlyFans.

Az OnlyFans 2016-ban indult, az elején csak egyike volt azon platformoknak, ahol pornószínészek, szexmunkások, előfizetéses rendszerben árulhatták a tartalmaikat. Az oldal egy idő után szinonímája lett az ilyen oldalaknak a közbeszédben, tavaly már Beyoncé is megemlítette az oldalt az egyik közreműködésében, ennyire mainstream lett. A OnlyFans növekedési stratégiája során celebeket „győzött meg” a regisztrálásra, Cardi B, Bella Thorne, Tyga, Chris Brown, Bhad Bhabie, csak pár nagyobb név azok közül, akik végül elindították a saját OnlyFans oldalukat, ráadásul nagyobb részük nem posztolt szexuális tartalmakat, és így is rekordokat döntögettek előfizetőkben.

Az OnlyFans tehát már egy ideje próbált kibújni az „előfizetéses pornóInsta” szerepkörből, de a lassabb, természetesebb út helyett inkább az azonnali tiltást választották, ami könnyen visszacsaphat, hisz anno a Tumblr sem élte túl, mikor betiltotta a szexuális tartalmakat a platformján.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés