Kövess minket

Bulvár

Az ügyészség annyira elégedett 6ix9ine együttműködő magatartásával, hogy a vártnál sokkal alacsonyabb büntetést javasolnak

A rapper akár decemberben szabadulhat, de 5 évnél szinte biztos nem kap többet.

Megosztva

Forrás:

Tekashi 6ix9ine egy 5 csillagos spicli – gyakorlatilag erről szól az a New York-i ügyészség által megírt levél, melyben azt javasolják a bírónak, hogy minél alacsonyabb büntetést adjon a rappernek a december 18-ai ítéletekor. 

69-t anno bandatevékenységért állították elő, de mivel kevéssel a letartóztatása előtt megromlott a kapcsolata a Nine Trey Bloods nevű utcai banda tagjaival, a rapper végig együttműködő volt a hatóságokkal, és segített nekik több volt bandatársát rács mögé juttatni, különféle bűncselekmények miatt, legyen az drogfutárkodás, gyilkosság kitervelése, vagy akármilyen más maffia téma. 6ix9ine összesen huszonegyszer találkozott a nyomozókkal, ezen beszélgetésekkor pedig a rendőrség által rögzített vagy megszerzett bandabeszélgetések során használt szlengeket és fedőneveket fordította le a hatóságoknak, hogy legyen elég bizonyíték a bűntények elkövetői ellen. 

A hatóságok már régóta nyomoztak a Nine Trey Bloods tagjai ellen, így aztán 6ix9ine segítsége sokszor csak megerősítő hatású volt, de 4 konkrét ember esetében az ügyészség kiemelte, hogy a rapper nélkül nem lett volna vádemelés. Ebből a négy emberből kettő, Anthony „Harv” Ellison és Aljermiah „Nuke” Mack voltak azok, akik elrabolták 69-t még tavaly nyáron, a harmadik Kooda B, aki egy Chief Keef elleni merényletet tervelt ki, és végül Drama, akit egy tavaly áprilisi manhattani rablótámadással gyanúsítanak. 69 nélkül ezek ellen az emberek ellen nem lett volna a rendőröknek elég bizonyítékuk. Az ügyészség emiatt úgy jellemezte 69 együttműködő magatartását, hogy az „különösen nagyszerű” volt, és azt javasolják, hogy a bíró minél alacsonyabb büntetést adjon neki. Ez akár azt is jelentheti, hogy a rapper december közepén, az ítéletekor elhagyhatja a börtönt, de egy 1-2 év plusz hűvős is benne van a pakliban. Az szinte kizárt, hogy 5 évnél többet kapjon, hisz a Nine Trey per eddigi legalacsonyabb ítélete 5 év volt, de az az illető nem működött együtt a hatóságokkal.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük