Kövess minket

Sziget

Az unikornistól a virággorilláig: kreatív műhelyek a Szigeten

Ameddig nem kezdődnek a koncertek, lefoglalhatod magad festéssel, pólókészítéssel, óriásszőnyeg-szövéssel, újrahasznosított táskavarrással vagy fafaragással is – a Sziget ArtZone-ban jártunk.

Megosztva


Az ArtZone színes udvara a kreativitás Mekkája a Sziget zarándokai számára. A plasztiküvegekből álló bejáratán belépve mintha egy másik világba csöppennénk, ahol mindenki békésen festeget, sző, fon, farag, varr vagy heverészik a fűben – kivéve persze, akik csak azért jönnek be, hogy fotózkodjanak egyet a Sziget idei sztárjával, a Virággorillával.


Aki viszont marad, elmélyedhet az alkotás folyamatában, illetve más művészek kreatív projektjeiben, így például a Viharsátorban – ez a MOME pavilonja, ahol 30 fokos melegből és tűző napból belépve is szinte elhiszed egy idő után, hogy kint hűsítő eső van, mert a közepén egy óriási esőfelhő lebeg, miközben dörög és villámlik, és a szoknyád bejátszik egy Marilyn Monroe-figurát a ventillátor belekapó szelétől.

Az Art on Me műhelye előtt már egy színes totem is sejtette, mire számíthatunk a sátorban: az installációk és alprojektek ősi/bennszülött kultúrák világába engednek betekintést, ahol neon testfestéssel, totemkészítéssel vagy világító ösvény építésével érezhetjük magunkat azték harcosnak, amazonnak, vagy istenségnek, mindenkinek az egyéni komplexusától függően.


Az Art Centerben szobrászkodni lehet emlékein kőbe vésésével, mellette „Hello Wood„-ban pedig fafaragással készíthetünk fesztivál pohártartót, sámlit, vagy amit a fantáziánk enged.

Unikornisokból nincs hiány idén a Szigeten: a H&M jóvoltából lehet unikornison pózolni, az árusoknál vásárolhatunk gumi-unikornisálarcot, de készíthetünk is magunkat egyszarvú-fejpántot az ArtZone Unicorn Factory-ban.

Hosszú sorok álltak a Medence Csoport RE+concept workshop előtt, ahol gőzerőkkel ment a táskavarrás régi molinókból – nem meglepő, hogy ez volt az egyik legnépszerűbb műhely, hiszen az alkotás eredménye egy dizájnos táska lett, amit már akár vihettünk is magunkkal a következő koncertre.


Két textil-újrahasznosító műhely is van az udvarban: az egyikben látványos rongyszőnyegeket lehet szőni, a másikban pedig régi pólókból ékszereket csinálni, de az utóbbit sajnos csak vasárnap és kedden. Az ArtZone-ból kilépve pedig több helyszínen találhatunk még olyan sátrakat, ahol a hulladék újrahasznosításával foglalkoznak: pénztárcák vagy mobiltartók készülnek üdítős dobozokból, álarcok kartonból, vagy karkötők maradék fonalból.

A művészet mellett a sport is beférkőzött azért egy kicsit a chill-udvarba: az a fura mozgás, amit a dombon buborékokat eregető delfin alatt pihenve figyeltem, dinamikus detox jóga volt, amit minden nap 11 és 15 órakor tartanak – messziről mondjuk elég fárasztónak tűnt.

Az mindenesetre biztos, hogy ez az egyik legjobb hely a Szigeten a kikapcsolódásra,feltöltődésre, úgyhogy ha már eleged van a nyüzsgésből, nézz be mindenképp!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés