Kövess minket

Aztaa

Az UNO beszólt a csalóknak, akik egymásra pakolják a +4 és +2-es kártyákat

Mindig van egy ember a társaságban, aki bejátssza.

Megosztva

Forrás:

Az UNO egy vérremenő kártyajáték, amely barátságokat tesz tönkre, családokat szakít szét, és szerelmi kapcsolatokat taszít a gödörbe. Oké, lehet ez egy pici-picit túlzás, de mindannyian ismerjük azt az adrenalintöltetet, mikor a hektikus kártyaledobások végén mi jövünk ki győztesen, miközben senki más nem osztja az örömünket a szobában, a haverunk csaja pedig még azt is elmormogja, hogy: „persze, mert csaltál” – amiből aztán vita és verekedés kerekedik, hogy utána Anita véletlenül, hangsúlyozom, véletlenül leessen a a negyedikről és a többiekkel egy vérszerződés keretében megfogadjátok, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem beszéltek erről a tragikus estéről….hoppá kicsit elkalandoztam.

Lényeg, hogy az UNO hivatalos szabályai sokszor vita tárgyát képezik egy-egy vereség után, pláne, mikor a +4 és +2 kártyákról van szó (aminek lerakása után a következő játékosnak a számmal egyező kártyalapot kell felhúznia, és kimarad egy körből). A legtöbben ezt a kártyát azzal játsszák ki, hogy ahelyett, hogy felhúznának +4-et (vagy +2-et), és szépen tűrnék a szopatást, inkább ők maguk válnak megaszopatóvá, és rádobnak még egy +4-et (vagy +2-et), ezzel továbbadva az átkot a következő játékosnak, akinek ezután már 8 (vagy 6) kártyát kell felkapnia.

Márpedig ezt nem lehet! Az UNO a hivatalos Twitter oldalán szólt be a csalóknak, hisz ők is tudják, hogy mindannyian megpróbálkoztunk már ezzel, kivéve persze azokat a strébereket, akik el is olvassák a hivatalos játékszabályt. Az internet népe természetesen eléggé magára vette a dolgot, a poszthoz több ezren szóltak hozzá, a legtöbben továbbra is a tagadást és az „oké, de mi a haverjaimmal továbbra is így játsszuk” kifogást választották.

[twitter]https://twitter.com/realUNOgame/status/1124720366130204672[/twitter]
(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés