Kövess minket

Film

Az űrben is nézik majd az új Star Wars filmet

De nem a Halálcsillagon!

Megosztva

Úgy tűnik, mindenki nézi majd a “Star Wars: Az Ébredő Erő” mozit. Hangsúlyozzuk, mindenki, sztratoszférán innen és túl. Honnan tudjuk? Természetesen első kézből.

Érdekes beszélgetés folytatott ugyanis egy brit asztronauta az egyik barátjával Twitteren. Tim Peake kedden hagyta el a Föld nevű bolygót csapatával, hogy hat hónapig egy nemzetközi űrállomáson teljesítsen szolgálatot. Barátja a közösségi oldalon próbálta szurkálni, mégpedig, hogy milyen sz*r lehet neki, mert az új Star Wars filmet csak az expedíció kezdete után pár nappal mutatják be a mozik. Peake válaszából kiderült, hogy bizony egyáltalán nem kell sajnálni őket, hiszen az űrállomáson már beüzemelték a projektort és a kivetítőt is, vagyis minden készen áll a vetítésre. Az asztronautáknak elküldik a filmet a Földről, így ők sem maradnak le a semmiről, ami egy messzi galaxisban történik. Kint az űrben!

Nem ez az első eset azonban, hogy űrhajósok “moziznak” több ezer kilométerre a Földtől. Idén láthatták már a magyarul nem túl szerencsésen “Mentőexpedíció”-ra keresztelt The Martian-t, és a “Gravitáció”-t (Gravity) is.

Azt csak remélni tudjuk, hogy e két film megnézése után nem estek pánikba a derék űrhajósok. Vagy “csak” röhögőgörcsöt kaptak? Szerintünk, inkább ez a valószínűbb…

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük