Kövess minket

Hiphop

Az XXL feltörekvők idei cypherjeiben gyakorlatilag lerappelték a férfiakat a csajok

Megan Thee Stallion, Rico Nasty, és Tierra Whack nem fogták vissza magukat.

Megosztva

Forrás:

A hiphop kultúrával foglalkozó XXL magazin idén is megnevezte az év legjobb feltörekvő rappereit, akik aztán a lap címlapjára kerültek, egyéni freestyle-okat virítottak, végül pedig csoportokba verődve nyomtak le egy-egy cyphert.

2019-ben Comethazine, Tierra Whack, DaBaby, Lil Mosey, Roddy Ricch, YBN Cordae, YK Osiris, Rico Nasty, Gunna, Blueface, és Megan Thee Stallion nyerték el a neves „XXL Freshman” kitüntetést, amiért rengeteg kitörni vágyó rapper száll harcba, minden évben. Az idei osztályban a szövegorientált rímfaragótól kezdve, R’n’B dallamokat használó MC-n át, tipik trap előadóig a hiphop sokféle színezete megjelenik, de nem ettől, hanem a női rapperek kimagasló számától válik igazán egyedülállóvá. Idén ugyanis 3 lány is bekerült, ami rekord a Freshman listák történetében. 

Forrás:

Na, de lássuk, hogy milyen produkciók születtek a feltörekvők legizgalmasabb megmérettetésén, a 3-4 fős cypherekben. Gunna inkább skippelte az egészet, szóval őt sajnos nem hallhattuk, de a többiek szinte kivétel nélkül komolyan vették a dolgot és ha nem is felejthetetlen, de szórakoztató produkciók születtek.

Lil Mosey, Megan Thee Stallion, YK Osiris, DaBaby

[vembed youtube=”f032Q6cMqco” ]DJ Scheme egy chill trap alappal adta meg a hangulatot az első cypherhez, mely a kezdő Lil Mosey-nak nagyon nem tetszett, bele is szőtte a freestyle-jába, hogy ez a beat bizony fos. A hiphop közösség viszont inkább az ő performanszát tartotta fosnak, hisz emberünk láthatóan nem tudott mit kezdeni a helyzettel, unottan és flegmán szenvedett végig 40 másodpercet, aminek a felét nyögésekkel töltötte ki. Azt is gondolhatnánk, hogy túl sok volt a Xanax, de mivel rögtön a kezdő sorokban kiemeli, hogy nem él a droggal, még ezt is ki lehet zárni. Mosey később Twitteren ismerte el, hogy a freestyle-ja egy rakás szemét volt, de mint mondja, ő dalokat és melódiákat ír, a freestyle pedig nem az ő asztala, de legalább megpróbálta. Őt követte a mostanában szárnyaló Megan Thee Stallion, aki rögtön porig alázta Mosey-t egy gyors és erős, de változatlan flow-val. Soraiból nem hagyhatta, hogy mennyi csávó árasztja el szerelmes üzenetekkel neten, miközben ő napról napra csak gazdagabb lesz. YK Osiris aka a tesco gazdaságos The Weeknd következett egy ének-rap kombó előadással, amit egy ideig elvitt ugyan a kellemes hangja, de sajnos a végére teljesen kifulladt és látszott, hogy már inkább menne vissza a DJ mellé álldogálni. A kapucnis DaBaby zárása online vastapsot kapott a hiphop rajongóktól, hisz a virális MC láthatóan nagyon éhes a sikerre és mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa, ő a következő nagy név a szakmában. Freestyle-ját extra hosszúra nyújtotta, 2 percig lökte a dumát a magabiztos stílusában és egy ponton még egy köteg pénzt is ledobott a padlóra, csak hogy tudjuk, kivel van dolgunk. Flowját váltogathatta volna többet, de a pelenkás így is kiérdemelte a dicséretet.

Rico Nasty, YBN Cordae, Blueface

[vembed youtube=”1OxiVc9aUcE” ]Rico Nasty fénysebességbe kapcsolt a második cypher kezdéseként, flowjával olyan gyors tempót diktált, hogy néha még ő maga sem tudta tartani azt és elhadarta a mondatok végét. A freestyle-ja viszont még ezzel a kis hibával együtt is igen erősre és játékosra sikeredett. Utána YBN Cordae vette a kezébe a mikrofont, neki pedig egy a stílusához illő old schoolabb beatet pakolt Scheme. A napokban debütáló albummal jelentkező MC talán az idei cypherek legokosabb szövegeit rappelte el, és az külön cuki volt, ahogy a mögötte álló két másik előadót is beleszőtte a soraiba. Aki éli a J.Cole féle előadókat, annak egyértelműen Cordae peformansza lehetett a nyerő. A hármast a megosztó Blueface zárta, akinek már kevésbé feküdt ez az OG beat, de így is belefért neki pár mókás sor, az utolsó, „nem írtam vissza a csajnak, de az üzenet így is átjött neki” pedig extrán ügyes befejezés volt.

Comethazine, Roddy Ricch, Tierra Whack

[vembed youtube=”yt7KtzjOXe4″ ]Az utolsó cypherben Comethazine és Roddy Ricch hozták el a dicsőséget a trap sítlusnak, amit Lil Mosey korábban bemocskolt, Ricch zseniálisan váltakozó flowja pedig az alműfaj fénypontja volt az idei cypherekben. Az alternatív hip hop képviselőjeként Tierra Whack zárt egy beat nélküli, verselésbe átcsapó freestyle-lal, melyhez hasonlót ritkán hallani az XXL Freshmanek történetében.

A 2019-es cypherekből leszűrhető, hogy az idei osztály odatette magát, a női rapperek pedig bizonyították, hogy igenis a tehetségük miatt kerültek be, néhol egyenesen szégyent hozva férfitársaikra. De ti mit gondoltok, ki volt a legjobb és milyen sorrendet állítanátok fel? Alább a szavazás!

Ki volt a legjobb?
Comethazine
DaBaby
Blueface
Megan Thee Stallion
Rico Nasty
Lil Mosey
Tierra Whack
Roddy Ricch
YBN Cordae
YK Osiris
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés