Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • A lehető legjobb mém koronavírus idején: celebek kézfertőtlenítőként

A lehető legjobb mém koronavírus idején: celebek kézfertőtlenítőként

Kersner Máté- 2020.03.21. 16:27
Fun módszer a kézmosás népszerűsítésére.
Tombol a koronavírus, a járványról akarva akaratlanul is folyamatosan értesül mindenki, az pedig szinte lehetetlen, hogy figyelmen kívül hagyjuk a globális problémát, amihez hasonlót rég látott a világ. Hogy mi lehet ebben a fojtó és feszült hangulatban a hosszas otthonülés okozta becsavarodás legjobb ellenszere? Hát persze, hogy néhány jól irányzott mém. 

Nemrég még a kézmosáshoz dalszövegeket illesztő netes generátor (mi is adtunk ám pár tippet, hogy mit érdemes hallgatnotok ujjpercsikálás közben), a Fifth Harmony home office melózáshoz illeszkedő "Work From Home" című dala, és Ariana Grande pulcsis kézmosása ment nagyot, az elmúlt napokban pedig

énekesekkel és színészekkel, és az ő hozzájuk passzoló kézfertőtlenítőkkel lett tele a közösségi média. 

A koronavírus-mémek családjába tartozó "Celebek kézfertőtlenítőként" extrémen virálissá vált, talán annak is köszönhetően, hogy rém egyszerű, de rém szórakoztató is és mindössze annyit rejt magában, amennyit a neve ígér. Csupán pár celebritás kell hozzá, plusz minél több színű, formájú és márkájú kézfertőtlenítő, amiket úgy látszik, sok mém-kreátor ijesztően jól ismer. 

A mémet legtöbben egy Chris Evans rajongói profilhoz, a @buttsandevans-hez kötik. Ahogy az account használója azt az Insiderrel is megosztotta, korábban már összevetette Evanst hozzá épp hasonlító, random tárgyakkal és ételekkel (például Doritossal), a vírus idején pedig "aktuálisnak látta" a kézfertőtlenítős megoldást is.  Ki is posztolt egy - mostanra már agyonlájkolt -  threadet, amivel szépen elindult a lavina: a lelkes fanok megkeresték és megosztották a Twitteren többek közt Kanye West, Lil Nas X, Post Malone, Jennifer Lopez, Harry Styles, Ariana Grande, Tyler, the Creator, Lana Del Rey és Timothée Chalamet kézfertőtlenítő-mását, kedvelések százezreit begyűjtve alig egy hét leforgása alatt.

Jól látható tehát, hogy az internetezők nagyon is vevők a trendre, pláne ezekben a nehéz időkben. "Mi más lehetne ennél emblematikusabb ebben a fura időszakban" - írta egy kommentelő. "Létfontosságú tartalom egy ilyen helyzetben" - tette hozzá egy másik. 

{twitter}https://twitter.com/DennisTodisco/status/1238873119470817287{/twitter}

{twitter}https://twitter.com/finelinemoonx/status/1238200504452333569{/twitter}
Zárásképp pedig jöjjön az abszolút kedvencünk, avagy Steve Buscemi homemade kézfertőtlenítőként (igen, mint hidrogén-peroxid):

(PAPER / Insider)

Hozzászólások

Érdekes lehet