Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Akon szerint az afro-amerikaiknak el kéne engedniük a rabszolga múltat

Akon szerint az afro-amerikaiknak el kéne engedniük a rabszolga múltat

Offmedia- 2020.08.12. 14:31
Akon volt nemrég a vendég a VladTV YouTube csatornán, ahol többek közt a rabszolgaság kérdéskörét is érintették. Vlad feldobta az énekesnek, hogy mivel ő szenegáli, ezért lehet van egyfajta más perspektívája a témára, Akon válaszából pedig kiderült, hogy valóban.

"Mi Szenegálban már nem igazán gondolunk a rabszolgatartásra, túlléptünk ezen. Az egyetlen alkalom, amikor ez feljön, mikor a Gorée szigeten (az atlanti rabszolgakereskedelem egyik meghatározó helyszíne - szerk.) koncertezünk" - mondta a 47 éves énekes. 

Akon azt is kifejtette, hogy Amerikában van egyfajta stigma, a feketék pedig nem bírják elengedni a múltat. "Amíg nem bírod elengedni a múltat, magaddal kell hordoznod ezt a súlyt. Így nehéz egyről a kettőre jutni, ha valami ennyire visszahúz."

Vlad ezután próbálta kicsit árnyalni a helyzetet azzal, hogy kiemelte, a feketék sosem kaptak kártérítést az USA-ban a szenvedéseikért, mire Akon azzal válaszolt, hogy nem is fognak, mert az amerikai vezetés örökké ignorálni fogja őket, ezért kell a saját kezükbe venniük az életük irányítását. "Amerika úgysem fog bocsánatot kérni tőlük, nem érdekli őket a feketék sorsa". A témát végül azzal zárták, hogy minden amerikai feketének el kéne egyszer jutnia Afrikába. 

Akon kommentjei amúgy kisebb felzördülést okoztak a Twitteren, több szenegáli kiemelte, hogy azért nem teljesen lépett mindenki túl a rabszolga múlton, mint ahogy az énekes állítja, mások pedig az egész "el kéne engedni" megszólalását tartották sértőnek.

Hozzászólások

Érdekes lehet