Keresés

Az évem képekben: Csábi Ádám

Kersner Máté- 2020.01.10. 12:00
Sok techno, Berlin Pride és egy fashion show backstage pillanatai - ilyen volt Csábi Ádám tavalyi éve.

Nemrég ért véget 2019, az újév - egyben az új évtized - beköszöntével pedig felkértünk néhány fotóst, hogy egy csokornyi fotóval emlékezzenek vissza a tavalyi évükre,  kiemelve legkedvesebb, legemlékezetesebb és legjobb pillanataikat. Az évem képekben sorozat első alkotója Csábi Ádám.

Csábi Ádám képein a fővárosi élet egy sokak által talán egyáltalán nem is ismert szegmensét tárja közönsége elé. A fotós - akinek analóg anyagait az Index és az Electronic Beats is bemutatta már - a fővárosi éjszaka, azon belül is a sötét budapesti techno bulik arcait és komor vibeokban gazdag pillanatait örökíti meg, de lencsevégre kapja a berlini Pride és a divatbemutatók pezsgő világát is. Stílusa nyers, őszinte és nagyon valódi, alanyainak, köztük a hazai queer-közösség lázadó fiataljainak és ironikus KDNP pólós figuráinak kérlelhetetlen lazasága pedig neki köszönhetően teljesen élettel telien jön át a befogadók számára. Ádám munkáival mintha csak a jelent és a múlt évszázadot ötvözné: az alkotó a most megmutatásával teremt posztmodern nosztalgiát, melynek furcsasága és őszintesége elsőre legalább annyira megkapó, mint amennyire szokatlan. 

fotó: Csábi Ádám
 Ádám öt éve lő filmre képeket, kezdetben fotónaplószerűen bárhol és bármikor fotózott, az utóbbi két évben viszont már leginkább csak bulikban és rendezvényeken fényképez. Csábi eseménydús éven van túl, amellett, hogy a CRIME és a Distant Objects bulik állandó jelenlévőjeként a techno szcéna alakjainak hajnali pörgését örökíti meg, 2019-ben Abodi Dórával is dolgozott az őszi Budapest Central European Fashion Weeken az ABODI show alatt - egyebek mellett erről az eseményről is küldött nekünk fotókat.

Ádám képeinek többsége állítása szerint pillanatkép, mint mondja,

"nem sokat szoktam gondolkodni mielőtt villan a vaku, ezért számomra a nyers valóság érződik át rajtuk legjobban. Szeretek olyan pillanatokat visszahozni és megmutatni, amik valószínűleg egyszer feledésbe merülnének, vagy számomra érdekes és inspiráló embereket megörökíteni."

Berlin - Herrensauna, 2019. január
fotó: Csábi Ádám
 CRIME - Dürer kert
fotó: Csábi Ádám
 CRIME - Ill Panorama
fotó: Csábi Ádám
 Distant Objects - Flashback Photo Studio, 2019. április
fotó: Csábi Ádám
 ABODI show
fotó: Csábi Ádám
 ABODI show
fotó: Csábi Ádám
 ...és szintén ABODI show
fotó: Csábi Ádám
 Secret Rave
fotó: Csábi Ádám
 CRIME - Arzenál, 2019. szeptember
fotó: Csábi Ádám
 Ez azt hiszem 2018-as kép, de Bálinttal '19-ben lettünk tök jóban
fotó: Csábi Ádám
 Distant Objects - Flashback, 2019. július
fotó: Csábi Ádám
 Afterparty
fotó: Csábi Ádám
 Berlin Pride afterparty, 2019. július
fotó: Csábi Ádám
 Berlin Pride, 2019. július
fotó: Csábi Ádám
 Forest Rave, 2019. augusztus
fotó: Csábi Ádám
Ez pedig a +1.
fotó: Csábi Ádám

- További képekért keressétek Ádám fotós Instagramját. -

Hozzszlsok

rdekes lehet