Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Chicago utcáin, vásárlás közben lőtték le FBG Duck drill rappert

Chicago utcáin, vásárlás közben lőtték le FBG Duck drill rappert

Kersner Máté- 2020.08.05. 13:53
Újabb gyilkosság rázta meg a chicagói drill szcénát.

Forrás: YouTube / FBG Duck
Utcai lövöldözés áldozata lett FBG Duck chicagói drill rapper, számolt be róla Pitchfork.

Az előadó - aki épp vásárolni volt városa Gold Coast kerületében két ember társaságában - augusztus 4-én, kedden délután 17 óra 6 perckor hunyt el a chicagói Northwestern Memorial kórházban, nem sokkal azután, hogy odaszállították.

Daniel O'Shea chicagói rendőrfőnök egy minap tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy három személy esett áldozatául a 16:37-kor kezdődött lövöldözésnek vásárlás közben, ahogy később világossá vált, közülük az egyik FBG Duck volt. Két autó jelent meg. Két-két személy kiszállt a járművekből és rögtön lőni kezdtek az üzletek melletti sétányon álló egyénekre." - részletezte a támadást a nyilatkozó tiszt.

O'Shea szerint a nyomozás több helyszínen is folyik, a hatóságok pedig épp a biztonsági kamerák felvételeit ellenőrzik további bizonyítékok reményében. A Chicagói Rendőrség emellett szemtanúkat és egyéb, teljes anonimitásban maradó nyilatkozókat keres, erre a CPDTip.org oldalon lehet jelentkezni. 

FBG Duck karrierje rövid, de termékeny volt: a drill műfajában utazó, Fly Boy Gang-tag (FBG) négy lemezt is megjelentetett az elmúlt öt évben, ezen túl pedig számos kislemezt is kiadott, melyek közül egyértelműen a 21 Savage remixet kapó Slide bizonyult a legsikeresebbnek.

Utóbbi dal sikere után Duck aláírt a Sony kiadónál, majd droppolta Big Clout nevű EP-jét. Nem fogok hazudni, rohadt boldog vagyok. Büszke vagyok magamra." - nyilatkozta az előadó a deal után.

A sors keserű iróniája, hogy rapper korábban egy Chicago Legends című, klippel megtoldott dallal emlékezett meg Chiraq város elhunytjairól (akik vagy lövöldözés áldozatai lettek, vagy más okozta a halálukat), a vizuálban egyebek mellett feltűnik Fredo Santana is. 

FBG Duck mindössze 26 éves volt, nyugodjék békében.

(Pitchfork)

Hozzászólások

Érdekes lehet