Keresés

Grimes eladja a lelkét, a legmagasabb licit viszi

Offmedia- 2020.05.29. 15:52
Van rá mondjuk...250 forintom.
Grimes egy új online kiállítás részeként eladja a lelke egy részét.

A nemrég anyukává előlépett énekesnő egy Selling Out elnevezésű bemutató keretében rajzokat, fotókat, printeket, valamint kézzel nem fogható műtárgyakat mutat be először a Los Angeles-i Gallery Platform, majd a Maccarone Los Angeles segítségével. A mangák által inspirált alkotások egyik főszereplője Grimes digitális avatar karaktere, WarNymph, akinek amúgy saját Twitter és Instagram oldala is van. Az "edgy-animehorror" esztétikájú fizikai művek árcédulái 500 és 15 ezer dollár közt mozognak.


A legérdekesebb megvehető műtárgy viszont ezeknél sokkal elvontabb, Grimes ugyanis licitre bocsátja a lelke egy részét.

A kiállítás szövege szerint a művésznő ezzel azt sugallja, hogy a művészek minden egyes művükkel eladják a saját lelkük egy részét, mely az adott műtárgyban él tovább. A vevő egy szerződést kap kézhez, mely lefekteti a lélekbirtoklás részleteit.

Grimes az eredeti tervek szerint 10 millió dollárt akart kérni a lelkéért, de mint elmondta, a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy ezt bárki kifizetné, és amúgy sem jó ötlet beárazni az embernek a saját lelkét, ezért inkább a publikumra bízza, hogy döntsék el mennyit ér. A legmagasabb licit viszi.

Alább csekkolhatóak Grimes egyéb alkotásai, melyek a kiállítás részét képezik.


(Bloomberg)

Hozzászólások

Érdekes lehet