Kövess minket

Aztaa

Grimes eladja a lelkét, a legmagasabb licit viszi

Van rá mondjuk…250 forintom.

Megosztva

Forrás:

Grimes egy új online kiállítás részeként eladja a lelke egy részét.

A nemrég anyukává előlépett énekesnő egy Selling Out elnevezésű bemutató keretében rajzokat, fotókat, printeket, valamint kézzel nem fogható műtárgyakat mutat be először a Los Angeles-i Gallery Platform, majd a Maccarone Los Angeles segítségével. A mangák által inspirált alkotások egyik főszereplője Grimes digitális avatar karaktere, WarNymph, akinek amúgy saját Twitter és Instagram oldala is van. Az „edgy-animehorror” esztétikájú fizikai művek árcédulái 500 és 15 ezer dollár közt mozognak.

[instagram]B7keSr9gTbu[/instagram]
A legérdekesebb megvehető műtárgy viszont ezeknél sokkal elvontabb, Grimes ugyanis licitre bocsátja a lelke egy részét.

A kiállítás szövege szerint a művésznő ezzel azt sugallja, hogy a művészek minden egyes művükkel eladják a saját lelkük egy részét, mely az adott műtárgyban él tovább. A vevő egy szerződést kap kézhez, mely lefekteti a lélekbirtoklás részleteit.

Grimes az eredeti tervek szerint 10 millió dollárt akart kérni a lelkéért, de mint elmondta, a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy ezt bárki kifizetné, és amúgy sem jó ötlet beárazni az embernek a saját lelkét, ezért inkább a publikumra bízza, hogy döntsék el mennyit ér. A legmagasabb licit viszi.

Alább csekkolhatóak Grimes egyéb alkotásai, melyek a kiállítás részét képezik.

[instagram]CAvZHXRJnPV[/instagram]
(Bloomberg)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük