Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Remeteszőlősi kannabisz dzsungelt látogattak meg rendőrök

Remeteszőlősi kannabisz dzsungelt látogattak meg rendőrök

MTI- 2021.01.20. 21:54
A kirándulás során csaknem ezer növényt vettek szemügyre.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon. A Budakörnyéki Járásbíróság egy hónapra elrendelte az ültetvény birtoklásával gyanúsított férfi letartóztatását.

A rendőrök a férfi családi házától külön álló két helyiségben 903 növényt találtak. Nagyobb részük virágzott, a többit a korai virágzás állapotában volt. A Cannabis Sativa növények mellett a teljes berendezést és több mint másfél millió forintot is lefoglaltak. A Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrök a rajtaütéssel "szerény becslések szerint is" alkalmanként 180 kilogramm, több száz millió forint értékű marihuána szüretelését akadályozták meg - fogalmaztak. RIP.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Az ültetvény gazdája, a remeteszőlősi házban lakó 37 éves férfi beismerte a bűncselekményt. Elmondta, hogy tavaly, év elején döntött a termesztésről, majd az ültetvény működéséhez szükséges lámpákra, elszívókra, aggregátorra, tálcákra, tápoldatokra, tápszerekre, állványokra több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később kezdte elültetni a külföldről beszerzett palántákat. Azt állította, hogy a marihuánát saját használatra szánta, kereskedni nem akart vele, "bár szüretelni még nem volt lehetősége és most már nem is lesz" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság azért rendelte el a férfi letartóztatását, mert a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, és fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. A döntés indoklása szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben. A letartóztatás elrendelése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Hozzszlsok

rdekes lehet