Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Több rágcsálnivalót és édességet vásárolnak azon államokban, ahol legalizálják a marihuánát, állítja egy új kutatás

Több rágcsálnivalót és édességet vásárolnak azon államokban, ahol legalizálják a marihuánát, állítja egy új kutatás

Kersner Máté- 2021.01.15. 17:31

Georgiai Állami Egyetem kutatói az Economics & Human Biology folyóirat decemberi számában tették közzé friss tanulmányukat, melyben a marihuána legalizáció és a junk food fogyasztás kapcsolatáról számolnak be. 

A tanulmány meglehetősen érdekes és izgalmas adatokat tár elénk, a fő tézise pedig a következő: azokban az államokban, ahol legalizálják a marihuánát, ott egyből megugrik a kereslet a gyorsételekre és különféle egészségtelen nassolnivalókra.

A rekreációs kannabisz fogyasztást engedélyező államokban folytatott kutatáshoz főként eladási adatokat (ár, mennyiség és kalóriatartalom) elemeztek, és összevetették a legalizáció előtti, majd utáni számokat. A növekedés egyértelműen megfigyelhető: 

a legalizáció után 4,5%-kal több junk foodot vettek havonta az emberek, mindezért pedig 3,2%-kal többet is fizettek.

Képünk illusztráció
Forrás: The NY Post

A kutatás kitér a három legnépszerűbb nasira is, melyet a marihuánát fogyasztók előszeretettel vásárolnak. Az eredmény szemléletes: chipsből 5,3%-kal, csokiskekszből 4,1%-kal, fagylaltból pedig 3,2%-kal többet adtak el.

A tanulmány, ami minden korábbi kísérlethez képest hibátlan képet ad a stoner táplálkozásról, kitér az alkoholfogyasztásra is: mint megállapították, az alkoholtartalmú italok eladása 12,4%-os esést produkált a legalizáció után. Ha legközelebb alkohol vs fű vitába keverednél, említsd meg ezt is.

(Qubit)

Hozzszlsok

rdekes lehet