Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Transzfób kommentjei miatt rúgták ki a modellt, aki utána bevallotta, hogy ő is transz, hogy utána kiderüljön, hogy mégsem

Transzfób kommentjei miatt rúgták ki a modellt, aki utána bevallotta, hogy ő is transz, hogy utána kiderüljön, hogy mégsem

Szaghmeiszter Máté- 2019.07.30. 21:28
Nem jött össze a béna trükk.
Felült majd jó sokáig utazott a szánalom hullámvasúton Carissa Pinkston modell, aki azzal próbálta menteni a transzfóbiája miatt befuccsolt karrierjét, hogy azt kamuzta, ő is transzexuális. 

A korábban Rihanna Fenty márkájának és Marc Jacobsnak is dolgozó Pinkston májusban került bajba, mikor kiderült, hogy Rissa Danielle álnév alatt transzfób posztokat írt Facebookra. A modell többek között kijelentette, hogy a transz nők nem nők, egy Live során pedig pedofilokhoz hasonlította a transzneműeket. A divatvilág ezt nem nézte jó szemmel, ki is rúgták az Elite Model Management nevű ügynökségtől. 

Pinkston megpróbálta rendbehozni a hibáját, de bocsánatkérés helyett inkább bejelentkezett Insta Live-ra hang nélkül és sírni kezdett élőben. Ezt a követői még csak simán értetlenkedve fogadták, de azt már egyenesen megdöbbenve, mikor egy közleményt posztolt, melyben arról írt, hogy eddig nem merte bevallani, de ő valójában egy transz nő. Állítása szerint a kirúgás miatt rákényszerült, hogy elmondja a világnak a titkát. A posztban leírja, hogy a váltást már nagyon fiatalon elkezdte, a transzfób posztjai pedig csak a saját bizonytalanságának és  frusztráltságának folyománya.


Több a divatvilágban dolgozó személy, köztük Aleece Wilson és Aaron Philip modellek azonnal reagáltak a nyílt levélre, és cáfolták Pinkston állításait, hogy ő transz lenne. A lányt hazugsággal vádolták meg, nem sokkal később pedig maga Pinkston is elismerte, hogy csak kitalálta a sztorit, hogy ő transz. 

"Bepánikoltam és azt gondoltam, ha azt hazudom, hogy én is transz vagyok, akkor valahogy jobbá tehetem a helyzetemet, de minden csak rosszabb lett. Nagyon sajnálom. Én is emberből vagyok, ráadásul mindössze 20 éves. Követek el hibákat, de nem hagyom, hogy ezek határozzanak meg engem" - írta.(PAPER)

Hozzászólások