Kövess minket

Aztaa

Bad Bunny félbeszakította európai turnéját, hogy hazamenjen tüntetni a Puerto Ricó-i kormányzó ellen

A politikustól szexista és homofób üzenetek szivárogtak ki.

Megosztva

Forrás:

Tízezrek tüntetnek Puerto Ricóban a sziget kormányzója, Ricardo Rosselló ellen, miután a politikustól szexista és homofób chatüzeneteket szivárogtattak ki. Az online beszélgetésekben volt, akit lekurvázott, másoknak a testsúlyára tett degradáló megjegyzéseket, de a híres Puerto Ricó-i énekes, Ricky Martin szexualitásán is viccelődött. Mindez ráadásul pont pár hónappal azután történt, hogy a politikus kormányában durva korrupciós botrány tört ki. Rosselló megpróbált a maga módján bocsánatot kérni, és elbagatellizálni a kikerült megjegyzéseit, de így is ezrek gyűltek össze a napokban, hogy a lemondását követeljék.

Ricky Martin is tüntetésre szólította fel a lakosságot, szerinte túl messzire ment Rosselló és a cinikus stílusát, szexista és homofób felfogását nem lehet tovább tűrni. De nem ő volt az egyetlen zenész, aki csatlakozott a tiltakozásokhoz, a latin trap és reggaeton sztár, Bad Bunny bejelentette, hogy felfüggeszti az európai turnéját, mert ki akar menni az utcákra, hogy tegyen valamit az ország vezetése ellen.

„Minden tiszteletem azoké, akiknek volt bátorságuk felemelni a szavukat az utcáinkon, és most a hazánkért küzdenek…Én jelenleg épp Ibizán vagyok az európai turném közepén, de leállítom az egészet, felugrok egy repülőre, hogy csatlakozhassak hozzátok az utcákon, és együtt lehessek veletek – a Puerto Ricó-i emberekkel. Azt kívánom bár már most ott lennék” – mondta egy videóüzenetben.

A tüntetések amúgy tegnap este eléggé eldurvultak, a protestálók ellen könnygázt is bevetett a hatalom.

(Guardian, Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés