Kövess minket

Aztaa

Bagóért vett egy fényképet eBay-en, most fél milliárd forintért adhatja el

Ilyen jól kétezer forintot még nem fektettek be.

Megosztva

Forrás:

Különös hobbit űz az amerikai Spalding városában élő Justin Whiting. A 45 éves férfi napjainak nagy részében az eBay-t bújja régi fényképek után kutatva. Leginkább az olcsó darabok érdeklik, ezekből szokott vásárolni gyűjteményébe, titkon bízva abban, hogy egyszer belefut egy valódi ritkaságba. Az álma úgy tűnik valóra válhat, hiszen 2017 nyarán, mindössze 7 dollárért (2000 forintért) vett egy képet, melyen egy jól fésült, elegáns fiatalember látható. Egy év kutakodás után kiderült, Jesse James, a hírhedt vadnyugati bandita pózol a fotón, nagyjából 14 éves korában. Mint azt Justin később megtudta, a 9×6 centis viktoriánus ferrotípia értéke nagyjából 2 millió dollárra rúg, ez majdnem 550 millió forintot jelent.

[twitter]https://twitter.com/mocivilwarblog/status/975741195178643456[/twitter]

„Az eBay-en minden lehetséges. Folyamatosan vettem az általam érdekesnek ítélt képeket, úgy mint más a lottószelvényeket.” – mondta a férfi, aki évek óta tanulmányozza a leghíresebb törvényen kívüliek portréit, hátha egyszer szembe jön vele egy a neten.

„Láttam 7 dollárért egy kissé homályos fényképet, megvettem, itthon aztán alig hittem a szememnek. Szinte ugyanez a kép szerepelt egy könyvemben Jesse James-ről, csak az enyém teljes alakos. Megmutattam a barátaimnak, ők is ezen a véleményen voltak.”

Az egyre izgatottabbá váló Justin – miután egyik haverja széfében elzárta a képet – több hozzáértővel is felvette a kapcsolatot, köztük Kent Gibson törvényszéki szakértővel, aki szintén megerősítette a kép eredetiségét. Rövid vizsgálódás után megállapították, hogy a fénykép 1861-62 körül készülhetett, és mint korábban említettük legalább 2 millió dollárt ér.

Justin egyébként 2003 óta nem dolgozik hátproblémái miatt, ezért mindenképpen eladná kincsét, már megkereste ez ügyben a londoni illetőségű Cristie’s aukciósházat. Elmondása szerint új házat és autót venne az árán. Három évvel ezelőtt egy Billy, a Kölyököt ábrázoló fénykép 5 millió dollárért (1,2 milliárd forint) kelt el.

Jesse James újra bankot robbanthat.

(Telegraph)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés