Kövess minket

Aztaa

Banksy friss grafikával tiszteleg a hősies egészségügyi dolgozók előtt

Új rajzot posztolt a rejtélyes művész.

Megosztva

A napokban olyan fotók kezdtek záporozni az interneten, melyeken orvosok előtt fejet hajtó Marvel és DC szuperhősöket láthatunk. Az emberek ezzel szeretnék leróni tiszteletüket a koronavírus korának életmentői előtt, akiket áldozatos munkájukért valóban nyugodtan nevezhetünk hősöknek.

A társadalomkritikus műveinek hála óriási népszerűséget szerző, ismeretlen személyazonosságú művész, Banksy is úgy döntött, hogy köszönetet mond a modern szuperhősként tevékenykedő ápolóknak és orvosoknak, mindezt természetesen egy friss grafika formájában. 

Forrás: Banksy

A monokróm rajzon egy kisgyerek látható, amint épp egy palástot viselő nővér figurájával játszik, a mellette lévő kukában pedig Batman és Pókember alakja sejlik fel, jelezve ezzel azt, hogy az ő munkájukat bizony átvették a kórházak szorgos munkásai, akik nap mint nap egészségüket kockára téve dolgoznak a járvány megállításán.

A BBC információi szerint a “Game Changer” nevet viselő mű jelenleg a southhamptoni kórház C szintjén van kiállítva. Mint kiderült, a brit származású Banksy egy rövidke üzenetet is mellékelt az intézmény dolgozói számára, melyben a következőket írta:

„Köszönet mindazért, amit csináltok. Remélem ez a rajz egy kicsit feldobja majd ezt a helyet, még akkor is, ha fekete-fehér.”

A munkát egyébként hamarosan aukcióra is fogják bocsátani, ezzel pénzt gyűjtve a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) számára. Alább az alkotó vonatkozó Instagram posztja.

[instagram]B_2o3A5JJ3O[/instagram]

(via)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés