Kövess minket

Események

Bejelentették a 2020-as Kolorádó Fesztivál első fellépőit

Megosztva

Forrás:

Idén június 17-e és 20-a között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. A Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál, ami mindig is az sokszínűségről szólt, idén pedig minden eddiginél változatosabb fellépők adják majd egymásnak a színpadokat négy napon keresztül. Megérkezett az első adag név, melyek között akad a nemzetközileg is jegyzett technótól, a közönségkedvenc magyar zenekarokon át a legizgalmasabb újdonságokig sok minden, egy a közös: ők mind ott lesznek az erdőben idén nyáron.

A nemzetközi vendégek közül minden bizonnyal kiemelkedő lesz a a tánczenébe hajló kedves-poppal operáló Nilüfer Yanya első hazai koncertje, illetve a 90-es években alkotó, majd közelmúltban újra felfedezett ghánai highlife-ot, hip-hopot és dancehallt vegyítő Ata Kak produkciója is. 2018-as Dürer Kertes buli után visszatér hazánkba a post-punk és coldwave határait kísérleti irányba feszegető  The KVB, de a londoni művészeti sulis, matekba hajló zaj-rockban utazó Bo Ningen is új otthonra talál majd Kolorádó erdejében. Az éjszaka komfortosabban mozgó vendégeknek az okos technóban gondolkodó Daniel Avery és Hunee-féle eklektikus diszkóval találkozhatunk, akinek pedig a lassabb ütemek mozgatják meg lábát és a szívét, annak SHYGIRL jövő-trapje és Erika De Casier álmodozó R’n’B-je lehet majd a biztos pont a menetrendjében.

[vembed youtube=”XwMlN9cYSiY” ]A hazai zenekarok közül pár év kihagyás után visszatér Kolorádóba a Bohemian Betyars, akiknek a balkáni freak-punkját jól ismerik már az USA-tól Ázsiáig. Fellép majd az indie-folk Platon Karataev, a Csaknekedkislány tánczenekar, a klubzenét gitárhanggal vegyítő Analog Balaton és a Ricsárdgír is, akik mindannyian a legújabb lemezükkel érkeznek a majorba. A gitárzenék kedvelőinek ismét érkezik a magyar pszichedelikus rock zászlóshajójának számító Middlemist Redet, a beat-korszakot újra-újra megidéző Carson Comat, valamint az idei Kikeltetőben feltűnt, melankólikus alter Cataflamingot is.

Ahogyan minden évben, idén is erős elektronikus felhozatallal készül a feszt. A budai hegyek közé érkezik az újhullámos electro nagykövet Helena Hauff, ellentmondást nem tűrő tempójával és mixeivel Sherelle robbantja majd fel a Csűrt, míg a Csodaszarvas nyugalmát a The Empire Line zajos-koszos DIY technoval szaggatja majd darabokra. A hazai éjszaka java idén is pörget majd, Crimson, Yinna, CRIME, AGA2L vagy a Pizza Amore már biztosan a majorban várja a napfelkeltét, és a Taka Tukát sem kell majd hiányolnia senkinek.

[vembed youtube=”OdJy_g1G7Ho” ]A visszatérők mellett elsőkolorádózik az Esti Kornél szomorkás gitárpopja, valamint a Dorota elborult jazz-punkja is. A Berriloom and the Doom és a Hexa már egészen biztos képviseli a lo-fi emo vonalat, az élő hangszeres elektronikus hullámzásért pedig a Freakin’ Disco felel majd. Jön a free-jazz egyik legkiemelkedőbb hazai alakja, a , kísérleti zenei frontról pedig a 12z fog érkezni.

A fesztivál első napján immár hagyományosan vendégszervezők adják a showt, idén a Jazzaj tölti meg a Csűrt tört ütemekkel, valamint négy év kihagyás után a Kolorádón éled újjá egy napra a Rakéta Fesztivál, akik a rét több kisebb színpadára hívják meg a legizgalmasabb hazai hálószobazenészeket. Ezen kívül idén három napon keresztül önálló idősávot kap az újhullámos trap itthon is egyre gazdagodó repertoárját összefogó On The Low kiadó, felvonultatva ezzel a színtér apraját-nagyját.

Kedvezményes jegyek még február 16-ig kaphatók 16.900 Ft-os áron. További információkat találtok a fesztivál weboldalán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés