Kövess minket

Események

Bejelentették az idei Kolorádó Fesztivál első hazai fellépőit

Dé:Nash és On The Low krú is ott lesznek júniusban, ha a vírus engedi.

Megosztva

Forrás:

Idén június 23-26. között kerül megrendezésre az V. Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. Amennyiben ezt nem teszi lehetővé a vírushelyzet, úgy a pótdátum 2021. augusztus 11-14. Számos bizonytalanság lengi még körül az életünket, de a szervezők pozitívak és elhivatottak, ahogyan azok a hazai zenekarok és együttműködő csapatok, akik már biztosan ott lesznek az erdőben ebben az évben. Hamarosan a nemzetközi fellépőket is bejelentik, a vírushelyzet függvényében.

Nehezen lehetne a fesztivált elképzelni az Analog Balaton karcos elektronikája, a Freakin’ Disco űrbéli kalandozása, vagy a közelmúltban szintén friss albumot bemutató Middlemist Red lehengerlő pszichedéliája nélkül. Visszatér Kolorádóba a tavaly különösen erős lemezzel jelentkező Fran Palermo, illetve több év kihagyás után ismét csatlakozik a Bohemian Betyars is.

Forrás:

Első alkalommal látogat el a Koliba a klasszikus zenekari felállásra hangolt álompopjával a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, a mindössze 20 éves ДEVA, ahogy Ohnody éteri dallamai is először töltik majd meg Kolorádó erdejét. Így tesz majd a tarsolylemezes rapben utazó Dé:Nash, a feszesebb hangzást kedvelők pedig a Run Over Dogs Keretes koncertjén töltődhetnek majd fel energiával. Egyik legkülönlegesebb helyszín a patakvölgy mélyén kialakított Árok, ahol az elsőkolorádózókat a Pándi Balázs – Csihar Attila alkotta Hiedelem, a visszajárókat pedig az Ajtai-Porteleki féle Qiyan andalúz történetmesélése hagy majd maradandó emlékeket a különlegességekre nyitott hallgatókban.

A Kolorádó erejét kezdetektől fogva a sokszínű közössége adta, ezért a szervezők idén is kiemelt hangsúlyt fektetnek a hazai zenei-kulturális élet legváltozatosabb szegleteiből meghívott közreműködő szervező-alkotó csapatokra. Kezdetektől fogva a fesztivállal tart a TakaTuka környezettudatos, önfenntartó kollektívája, ahogy a hazai kortárs techno zászlóshajója, a Technokunst is, de az elektronikus zenei trenddiktáló CRIME duó is visszatér. Először érkezik a BPM felcsavárásban határokat nem ismerő Davoria kollektívája, ahogy a hazai queer közeg egyik legaktívabb képviselője, az OMOH is. A nemzenei programokat ezúttal már hivatalosan is az AZVLM lányok kezébe adták, a legfrissebb trap/cloudrap/drill világot pedig az On The Low krú fogja reprezentálni három napon át a Csűrben.

Szuper kedvezményes, elővételes bérletek február 11. reggel 10-től február 14. éjfélig kaphatóak 16.000 Ft-os áron, utána 18.900 Ft-ba fognak kerülni. A fellépőkről és a fesztiválról minden információ megtalálható a kolorado.hu weboldalon.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés