Kövess minket

Hiphop

Bemutatunk öt rappert, aki nem iszik, nem drogozik

Persze, nem mindig volt ez így…

Megosztva

A hip-hop világában nem könnyű, olyan arcokat találni, akik nem isznak alkoholt, netán ne kábsziznának alkalomadtán. Szóval, csak a szövegeket nyomják, mást nem. Hihetetlen, de léteznek ilyenek is. Közülük gyűjtöttünk össze párat, akik megjárták már a hadak útját, de még időben váltottak.

Gucci Mane nem régen szabadult a börtönből, ahol 39 hónapot töltött el. Mikor bevonult a kóterbe súlyos kábítószerfüggő volt, és keményen ivott is mellé. Állítása szerint egyfolytában be volt állva, el sem tudta képzelni az életét józanon. Aztán, ahogy a börtön vendégszeretetét élvezte, napról-napra kevésbé érezte azt, hogy hiányozna neki az anyag. És, itt nem a fűre gondolunk. A rácsok mögött rájött arra, hogy a hét évből, amit eddig rap bizniszben töltött, abból hat szar volt. Szinte nem is emlékszik rá. Ma már ott tart Gucci, hogy elmondhatja magáról teljesen tiszta, és a régi önmagát röviden tömören egy gyíknak tartja…

Lehet, hogy valójában tényleg csak egy Gucci Mane klónt engedtek ki a börtönből?!

Jöjjön egy szó szerint súlyos arc, Bizarre a D-12 alapító tagja. Őt sem kellett soha sem féltetni, ha készkedésről volt szó. Évekig a legnagyobb hőfokon pusztította magát, mígnem barátja, és csapattársa Eminem kérlelni nem kezdte 2014-ben, hogy ne igyon és ne drogozzon többet. Ez pedig állítólag elég motiváció volt neki, hogy leálljon. Ámbár, róla nem egyszer hallottuk az utóbbi időben, hogy ismét az ördöggel tánccol, sápadt holdfénynél…


És, akkor jöjjön az előbb említett, másik detroiti rapper, Eminem. Neki leginkább a gyógyszerekkel gyűlt meg a baja, korábban már elmondta, hogy volt olyanra példa az életében, hogy napi 60 Valium és 30 Vicodin tabletta volt a napi adagja. Ez pedig nem kevés, sőt kimondottan sok. Meg is lett az eredménye: Eminem 2007-ben túladagolta magát és nem sokon múlt, hogy bele nem halt. Az egész a Vicodinnal kezdődött nála – ez egy nagyon erős fájdalomcsillapító- , amiből napról-napra többet vett be, majd hozzácsapta később a Valiumot is.

2008-ban szállt le véglegesen a hullámvasútról, azóta tiszta. Hogyan csinálta? Sporttal. Rengeteget futott, napi 17 kilométert, és konditerembe is járt, aminek következtében 30 kilogrammot dobott le. 

Szintén az egészséges életmód húzta ki a kakiból Royce Da 5’9” – ot is. Ő ivott, méghozzá nem keveset. Inkább sokat. Az volt a kényszerképzete, hogy csak részegen tud szövegeket írni és rappelni. Mivel pedig ezzel fogalakozott nap, mint nap, minden nap ivott is. Amikor ez az „elfoglaltsága” kezdte már teljesen tönkre tenni az életét, akkor kapott észbe és rájött, hogy váltania kell.  Ez 2012-ben történt. A detroiti emszí azóta egy korty alkoholt sem iszik, viszont annál többet edz, és még több energiaitalt fogyaszt…

Mondjuk egy tucattal! Ez sem kevés, erről is leállt aztán, ma már csak párat durrant le naponta. Ő neki is Eminem segített egyébként a leszokásban. 

Lehet, klinikát kellene nyitnia?!

Befejezésül jöjjön Kid Cudi. Ő sem aprózta el a dolgot, ha buliról volt szó. Első száma a Day ‘n’ Nite egy füves óda, ami 2008-ban jelent meg. Abban az időben elég sokat szívott Cudi, de ez lett volna még a kisebb baj, mert alkoholizált és kokainozott mellette. Továbbá antidepresszánsokon élt. Szépen lassan észrevette, hogy kezd kicsúszni a kezéből az irányítás az élete felett, ezért aztán váltott. 2011-ben szívta el az utolsó spangliját, 2014 óta pedig mindent letett, még a fehér lóval sem száguldozik! 

Nagyon büszke arra, hogy mindezt orvosi segítség nélkül, egyedül vitte végig. 

(hotnewhiphop.com nyomán)
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés