Kövess minket

Aztaa

Beperelt egy vállalkozást JAY-Z, mert az általuk gyártott gyerekkönyvben felhasználták egy olyan szövegét, amit ő is úgy „emelt át” egy Ice-T számból

Többszereplős, nemzetközi balhé.

Megosztva

Forrás:

Mivel a szép szó nem használt, jogi úton próbálja elérni JAY-Z, hogy a Little Homie nevezetű ausztrál kisvállalkozás hívja vissza azt a gyerekeknek szóló ABC-s könyvet, amelyben engedély nélkül használták fel az egyik „szövegét”, illetve a művésznevét.

A szóban forgó, AB to Jay-Z című könyvecske 2017-ben jelenhetett meg egy sikeres, 8 ezer dollárt hozó Kickstarter kampányt követően, azzal a nemes céllal, hogy az unalomig ismételt mondókák és hívóképek helyett ismert rapperek soraival tanítsák meg a betűket a kicsiknek. Az ötlet – bár már volt korábban hasonló kiadvány – jónak mondható, arra viszont nem gondoltak a cégnél, hogy engedélyt kellene kérniük az előadóktól a szövegeik felhasználásához. Nem is kértek, így került be akarata ellenére Snoop Dogg, Eminem vagy Biggie Smalls mellett Hov is a műbe, méghozzá a 2003-as, 99 Problems számának egyik sorával.

[vembed youtube=”6uikJTnmtgw” ]„I got 99 problems, but my ABC’s ain’t one” – szól az ominózus szövegrészlet, amit egyébként, talán nem mellékes módon JAY-Z is úgy emelt át az azonos című, 1993-ban megjelent Ice-T trekkből.

Ez a sor nem csak a könyvben, hanem annak promójában is kiemelt szerepet kapott, ezért Jay az ügyvédein keresztül már tavaly felszólította a Little Homie vezetését, hogy tüntessék el azt az amúgy 20 dollárért árusított kiadványból, valamint kérte, hogy a címből is töröljék a nevét. A Little Homie-nál azonban még válaszra sem méltatták az ukázt, ezért a bíróságon folytatódhat az ügy.

(BBC)Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés