Kövess minket

Hiphop

Beperelték Travis Scott-ot, Drake-et, és az Astroworld szervezőket a tragédia miatt

Megosztva

Csak idő kérdése volt, hogy valaki perre megy a pénteki Astroworld fesztiválon történt tragédia miatt, és hát be is futott az első, melyet az egyik fesztiválozó, Manuel Souza indított – írja a Pitchfork.

Souza maga is megsérült az eseményen, a periratban azzal gyanúsítja többek közt a szervezők mellett Travis Scott-ot és Drake-et, hogy nem szervezték meg biztonságosan az eseményt, és tudatosan ignorálták az extrém veszélyeket, tragédiát okozva a hanyagságukkal.

Egy másik fesztiválozó, a 23 éves Kristian Paredes szintén perre megy, ő 1 millió dollárt követel a szervezőktől és a főfellépőktől, amiért megsérült, miután a tömeg nekinyomta az egyik kordonak.

Az idei Astroworld fesztiválon nyolc ember vesztette életét, köztük két tinédzser, és rengetegen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány, aki válságos állapotban került kórházba. Travis Scott sok kritikát kapott, amiért a mentők jelenléte és a koncert leállításáért könyörgő közönség ellenére is folytatta a fellépését, több mint fél órán át. A rapper videóüzenetben reagált a történésekre, elmondása szerint teljesen maga alatt van és együtt dolgozik a hatóságokkal, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a pánikot a közönségben, és miként fordulhatott tragédiába a fesztivál.

A Variety úgy tudja, hogy Travis Scott az összes, 100 ezer eladott jegy árát visszautalja a vevőknek, közben pedig lemondták a hétvégi Day N Vegas Fesztiválos fellépését, mivel túl nagy veszélyforrásnak ítélték meg a rapper jelenlétét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés