Kövess minket

Tech

Beperli a Fortnite készítőit a rapper, mert felhasználták a táncát az engedélye nélkül

A 2 Milly nevű rapper sajnos nem 2 millióra perli az Epic Gamest, pedig úgy lenne a sztori igazán kerek.

Megosztva

Forrás:

Brooklyni rapper, 2 Milly bejelentette, hogy beperli a Fortnite nevű überpopuláris videójáték készítőit, amiért azok engedély nélkül használták fel az általa kitalált „Milly Rock” nevű táncot.

Az alapvetően ingyenesen letölthető, de játékon belüli vásárlásokat tartalmazó battle royale játékot milliók játsszák világszerte, és legalább ugyanennyien követik különböző Twitch streamek által. A játék lényege, hogy 100 online játékos közül csak egy maradhat életben, a győzelmeket pedig pénzbe kerülő táncokkal is meg lehet ünnepelni, melyek között ott van a Milly Rock-ra nagyon is hasonlító „Swipe It„. 2 Milly érvelése szerint az Epic Games az engedélye nélkül használta fel, nevezte át, majd árusította a táncot, és persze ő rá sehol sem hivatkoznak, mint a tánc kitalálója. Beadványában kártérítést és a tánc eltávolítását követeli. 

Nem a Milly Rock az egyetlen tánc, melyet átvettek amúgy a Fortnite készítői, Snoop Dogg „Drop It Like it’s Hot” videójában látható táncot és BlocBoy JB „Shoot„-ját is lemásolták, majd átnevezték, utóbbi előadó nemrégiben azt nyilatkozta a Genius nevű portálnak, hogy őt nem zavarja, hogy felhasználták a táncot, és perelni sem fog. Alább lehet összehasonlítani a két táncot.

[vembed youtube=”PMzDoFuVgRg” ]
[vembed youtube=”k8cw9dffr0A” ](Vibe)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés