Kövess minket

Hiphop

Berágtak a kolumbiaiak Wiz Khalifára, mert Pablo Escobar sírjánál pöfékelt

No persze nem azért mert tiszteletlenség, hanem mert utálják a volt drogbárót.

Megosztva

Forrás: Instagram

Pablo Escobar, kolumbiai kokainkirály, amellett, hogy az ország történelmének egyik legismertebb bűnözője és világszerte ismert drogbáró volt, máig feltűnik a neve bizonyos rap szövegekben. A hip hop kultúra mindig is szerette a kíméletlen, de a szegényeket magukra hagyó államhoz képest a felszínen igazságosnak tűnő alvilági figurákat, elég csak az Al Pacino által megformált Sebhelyesarcúra gondolni.

Viszont egy országban, ahol Escobar üzelmei ezrek életébe kerültek nyilvánvalóan megosztott a társadalom a személyét illetően. Nem csoda tehát, hogy kisebbfajta felháborodás övezte azt, hogy Wiz Khalifa aka az emberi kémény a drogbáró sírjánál és volt házánál fotózkodott.

[instagram]BSEP_hbDCYB[/instagram]Az amerikai rapper Medellinben koncertezett, és ha már ott volt, akkor elugrott Escobar sírjához is, ahol nem csak cigit gyújtott, de virágokat is elhelyezett. Wiz ezután a báró volt lakhelyénél is lőtt pár képet, igaz ezeket később törölte. A reakciók közel sem voltak pozitívak, többen felhánytorgatták neki, hogy nincs tekintettel azoknak a családjaira, akik a ’80-as és ’90-es évek drogháborúinak áldozatai voltak. Az ügyben a helyi polgármester, Federico Gutierrez is megszólalt, aki gazembernek nevezte Wizt és azt mondta, a rapper ne is térjen vissza addig, míg bocsánatot nem kér.

Apró érdekesség, hogy az Instagram Storiesba kirakott videói közül az elsőben rosszul írta le Kolumbia angol verzióját, de ezért mondjuk tényleg bocsánatot is kért, ellentétben az Escobar sztorival.

[instagram]BSEQA0cDRtw[/instagram](Noisey)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés