Kövess minket

Aztaa

Betilthatják Magyarországon az energiaitalokat a 18 év alattiak körében

Megosztva

 Az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának 18 éves kor alatti betiltását javasolja Hollik István és Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP két képviselője; ezt a politikusok közös keddi videónyilatkozatukban jelentették be.

Mind a ketten háromgyermekes édesapák vagyunk, így a gyermekvédelem nálunk a politikai feladaton túl szülői kötelességet is jelent” – fogalmazott Hollik. Hozzátette: jól látják a gyermekekre „leselkedő veszélyeket”, amelyek egyike az energiaitalok akár mindennapos fogyasztása.

Gyermekvédelmi javaslatot tettünk a frakciószövetségünknek: Vizsgálják meg az energiaital vásárlásának és fogyasztásának tiltását 18 éves kor alatt!Hollik István

Posted by Nacsa Lőrinc on Tuesday, October 3, 2023

 Megemlítette: az elmúlt négy esztendőben a mentőszolgálat évente átlagosan száz esetben látott el 18 év alatti gyereket energiaital fogyasztása miatt. Szerinte ez teljesen világossá teszi, hogy a termékek fogyasztása ebben a korosztályban egészségügyi kockázatot jelent.

Nacsa Lőrinc arra emlékeztetett: egy éve Hatvanban szívleállás miatt halt meg az iskolában egy 14 éves fiú, aki az eset előtt is energiaitalokat ivott. A tanárok pedig arról számolnak be: gyakori, hogy „a gyerekek 10-11 óra környékén elalszanak az órán”, mert akkor múlik el az iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitalok hatása.
    
Egyértelmű tehát, hogy ebben az ügyben lépnünk kell” – jelentette ki Nacsa Lőrinc, az alkoholtermékekhez hasonló besorolás mellett érvelve. Erről javaslatot nyújtanak be, amihez pártszövetségük tagjainak támogatását kérik.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés