Kövess minket

Aztaa

Betiltották Oroszországban a Death Note, Tokyo Ghoul és Inuyashiki animéket

És lehet a Naruto is hasonló sorsra jut.

Megosztva

Forrás:

Egy szentpétervári bíróság betiltott több animét, köztük a Death Note-ot, a Tokyo Ghoult  és az Inuyashikit is (nem összetévesztendő a hasonló nevű Inuyashával), arra hivatkozva, hogy az orosz fiatalok hajalmosak lehetnek a valóságban utánozni a bennük látható erőszakos tevékenységeket, tudósít a The Moscow Times.

A moszkvai lap cikke szerint az ügyészség részleteket is bemutatott az említett animékből, nyomatékosítva ezzel azt, hogy “Minden epizód kegyetlenséget, gyilkolást és erőszakot tartalmaz.”

Forrás:

Forrás:

December közepén öt különböző per is benyújtásra került 49 darab olyan orosz weboldal ellen, ahol a túlzottan erőszakos mivoltuk miatt pokolra küldött animesorozatok jelen voltak. Ha mindez nem lenne elég, a Naruto és Elfen Lied animék tiltólistára tételét is kezdeményezték, ez a per viszont még nem biztos, hogy át tud menni. 

Forrás:

Forrás:

A bírósági döntés értelmében két olyan site van, ahol a Death Note és az Inuyashiki terjesztése tiltva lett, illetve egy másik oldal, ahonnan a Tokyo Ghoult tüntették el. 

Fontos kiemelni, hogy a tiltás konkrétan és kizárólag a kifogásolt oldalakat érinti, tehát nem kollektíve az országból, vagy az orosz Netflixről száműzik a nagy népszerűségnek örvendő, legendás alkotásnak tartott Death Note-ot és társait. Ettől függetlenül a Roskomnadzor nevű, cenzúráért felelős ügynökség szigorítaná és kiterjesztené a tiltást.

Ahogy a Kotaku korábban megírta, a Death Note-ot már 2013-ban is megpróbálták eltüntetni az országból, ekkor  kétségbeesett szülők egy csoportja kérte arra magát Putyin elnököt, hogy tiltsa be a halállistás művet, miután egy lány, akiknek négy darab Death Note mangát találtak a szobájában, öngyilkosságot követett el. 

(The Moscow Times / Kotaku)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés