Kövess minket

Aztaa

Bezáratná az Aurórát és a Corvin Clubot a VIII. kerületi önkormányzat

Az Auróra viszont így is kinyit.

Megosztva

Forrás: Youtube

A mai napon a hatóság elrendelte az Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is – írja a Józsefváros.hu.

Az Auróra bezárását egy tavaly június vége óta húzódó jogi huzavona nyomán rendelte jegyző, Józsefváros az Auróra Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenységre vonatkozó engedély hiányában záratná be a helyet. Bírósági végzés nyomán a hatályos kereskedelmi jogszabályok szerint a jegyző utasítására a hatóság hétfőn felszólította az Auróra üzemeltetőit, hogy az általuk birtokolt ingatlanok használatát igazolják érvényes szerződéssel, ennek megtörténtéig pedig az üzleteket bezáratta. Amennyiben az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutatnak be, az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva. Mindemellett az Auróra Kertben létesített, kereskedelmi tevékenységet kiszolgáló építményeket az üzemeltetőnek el kell bontania, tekintettel arra, hogy engedély nélkül építette – olvasható a józsefvárosi közleményben.

Az Index megkereste az Aurórát, akiktől azt a választ kapták, hogy ők semmilyen hivatalos határozatot nem kaptak a bezárásról, és egyelőre továbbra is rendes időben kinyitnak. Később Facebookon adtak ki egy közleményt.

[fbpost]https://www.facebook.com/auroraunofficial/posts/2184346485131057[/fbpost]
Ami a Corvin Clubot illeti, a helyen június 21-én razziáztak a rendőrök egy Black Trap buli alatt. Az ellenőrzés során 7 embert állítottak elő, ebből 5 embert kábítószerhasználat miatt, 2-t pedig kábítószerkereskedelem gyanújával hallgattak ki, utóbbiakat őrizetbe is vették. Józsefváros emiatt rendelte el az ideiglenes bezárását, a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló 1999. évi LXXV. törvény 5-6. §-ában foglaltakra hivatkozva. A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

A Corvin Club egyelőre nem reagált a közleményre, a hétvégén Ramiro Lopez és Ron Costa állnának a CDJ-k mögé.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés