Kövess minket

Elektronikus

Bezáratta volna Berlin legismertebb techno klubját egy szélsőjobboldali képviselő, de ez még a pártjának is sok volt

Szerinte ott drogoznak meg szexelnek az emberek.

Megosztva

Forrás:

Berlin Friedrichshain-Kreuzberg kerületének egyik képviselője, Sibylle Schmidt azzal az ötlettel állt elő a héten, hogy Németország legismertebb klubját, a Berghaint be kell zárni, mert ott drogoznak és szexelnek az emberek. A független képviselő, akit a nacionalista AfD támogat, előterjesztésében arra kért támogatást, hogy vonják vissza az ikonikus szórakozóhely engedélyét.

A képviselő javaslata szerint a klub akkor kaphatott volna újra működési engedélyt, ha megszüntetnék a több napos raveket, és a nyitva tartást este 10 és reggel 6 közé szorítanák, valamint világosabbá tennék a helyet, felszámolva a „szabad szex” lehetőségét. A Berghain amúgy nem csak Berlin, de talán a világ egyik legismertebb klubja, a szórakozóhely előtt minden hétvégén kígyózó sorokban állnak a potenciális bulizók, a bejáratnál pedig keményen megszűrik, hogy kit engednek be. De nem csak a face control szigorú, hanem a motozás is, a vendégeknek sokszor szinte csak az alsógatyájába nem néznek bele a beengedők. A bejutás előtt ráadásul az ember telefonjának kameráját is leragasztják, mivel nem lehet bent videózni. Ez azt szolgálja, hogy a vendégek felszabadultan bulizhassanak, amolyan „ami a Berghainban történik, az ott is marad” alapon.

A javaslat kemény kritikákat kapott, miután egy másik képviselő megosztotta azt Twitteren, sokan nevetségesnek tartották már magát az ötletet is. Schmidt javaslatát végül pont az őt támogató párt, az AfD vonatta vissza, mivel ahogy az egyik tagjuk mondta, ők nem tiltáspártiak.

(Resident Advisor)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés