Kövess minket

Film

Bezárja a Disney a Jégkorszak és a Rio filmeket készítő animációs stúdiót

Megosztva

Forrás:

Bezárja a Disney a Jégkorszakot és a Riót megalkotó animációs stúdióját, a Blue Sky Studiost a koronavírus-járványnak a szórakoztatóipart sújtó hatására hivatkozva– írja az MTI.

A connecticuti Greenwich-ben lévő stúdiót a Disney 2019-ben szerezte meg, amikor 71 milliárd dollárért felvásárolta a 21st Century Foxot.

„A jelenlegi gazdasági helyzet miatt hosszas megfontolás és értékelések után azt a nehéz döntést hoztuk, hogy befejezzük a filmkészítést a Blue Sky Studiosban” – közölte a stúdió szóvivője. A stúdiót áprilisban oszlatják fel.

A Disney jelentős károkat szenvedett a járvány következtében, mivel legtöbb vidámparkját és filmstúdióját zárva kellett tartania az elmúlt évben. A hírről elsőként beszámoló Deadline szerint a lépés a Disney 450 alkalmazottját érinti. A Blue Sky összesen 13 nagyjátékfilmet készített, köztük a Jégkorszak és a Rió filmeket, legutóbbi alkotásuk a Will Smith és Tom Holland főszereplésével készült „Kémesítve” volt, ahol Smith egy galambbá változó titkosügynököt alakított.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés