Kövess minket

Hiphop

Biggie megölését Suge Knight rendelte el – állítja egy volt FBI ügynök

Megosztva

Suge Knight ölette meg Notorious B.I.G.-t, állítja egy a gyilkossági ügyet közelebbről ismerő ex-FBI ügynök. A teória nem először bukkan fel, korábban már egy filmes stáb is erre a következtetésre jutott, most a New York Post közölt hosszabb írást a közel 25 évvel ezelőtt történt, azóta is megoldatlan gyilkosságról.

Phil Carson, visszavonult FBI ügynök két évet dolgozott a Biggie gyilkosság felderítésén, állítása szerint titkos dokumentumok bizonyítják, hogy a Death Row Records egyik alapítója és korábbi vezetője, Suge Knight rendelte el Biggie megölését. A bérgyilkos állítólag a Nation of Islam nevű muzulmán mozgalom egyik tagja, Amir Muhammad volt, akit korrupt Los Angeles-i rendőrök segítettek.

Az összes bizonyíték Amir Muhammad felé mutat. Ő volt az, aki meghúzta a ravaszt, de rengeteg rendőr segített a gyilkosság előkészítésében” – mondta Carson a Postnak. A volt ügynök szerint eltusolták az ügyet, és még akkor sem történt semmi, mikor a feletteseinek jelezte, hogy több Los Angeles-i rendőr keze lehet benne a gyilkosságban. „Bizonyítékaim voltak, hogy LAPD tiszteknek is közük volt a gyilkossághoz, de lesöpörték az asztalról a nyomozásaim eredményét„- tette hozzá Carson. Az ügynök meg is magyarázta, hogy az LAPD és a gyilkos miként kötődik egymáshoz. A feltételezett gyilkos, Amir Muhammad, korábbi nevén Harry Billups egy Los Angeles-i rendőr, David Mack két gyermekének a keresztapja. Ez még magában talán nem lenne akkora dolog, de Biggie gyilkosa egy 1995-ös fekete színű SS Impalát vezetett, pont egy olyan autót, ami David Mack bejegyzett tulajdonában is volt akkoriban.

Hasonló következtetésre jutottak a 2018-as, Hazugságok városa című krimi készítői is. A film Randall Sullivan LAbyrinth  című könyve alapján készült, és a Los Angeles-i rendőrség nyomozásáról szól Tupac Shakur és The Notorious B.I.G. meggyilkolásával kapcsolatban. A film producere, Don Sikorski, és rendezője, Brad Furman állítják, látták a titkos dokumentumokat, amire Carson is hivatkozik, és abban feketén-fehéren ott a válasz, hogy mi történt Biggie-vel.

A volt ügynök azt állítja, hogy eredetileg Diddy-t akarhatta eltenni láb alól Suge, ezt az információt később meg is osztotta a Bad Boy Entertainment fejével, és Diddy totál beleremegett, hogy akár ő is meghalhatott volna.

A korábban említett 2002-es LAbyrinth nevű könyvben Carson már elmondta ugyanezeket, de azóta is azt szeretné, hogy a hivatalosan sosem lezárt ügyet vegyék elő újra, és folytassák a nyomozást. Muhammad és a megvádolt rendőr, David Mack korábban már tisztázták magukat.

Biggie-t 1997. március 9-én lőtték le egy Los Angeles-i útkereszteződésnél, 24 éves volt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés