Kövess minket

Film

Bírálták az állatvédők, ezért nem tartották meg a Hallström-film amerikai premierjét

Az állatvédők bírálatainak hatására törölték az Egy kutya négy élete című, Lasse Hallstöm rendezésében forgatott film hét végére meghirdetett amerikai premierjét.

Megosztva

Forrás: Getty / iStock

A produkció az A Dog’s Purpose című 2010-ben megjelent regény nyomán készült, a forgatókönyvét Audrey Wells írta. A vígjáték a küldetését kereső Bailey kutya életét követi nyomon születésétől haláláig, és azon túl is, reinkarnációiban. A főbb szerepeket Britt Robertson, Dennis Quaid, K. J. Apa, Josh Gad, Peggy Lipton, és Juliet Rylance alakítja. A Universal Pictures január 27-re tűzte ki a film észak-amerikai forgalmazásának kezdetét, és a stúdió bejelentette, hogy ezen a premier elmaradása ellenére sem akar változtatni.

A PETA nemzetközi állatvédő szervezet a film bojkottjára szólított fel, miután a napokban a TMZ celebportál olyan videót tett közzé, amelyen az látható, hogy a filmben szereplő németjuhász kutyát a stúdióban beleerőltetik egy medence vizébe.

A Universal közleményben hangsúlyozta, hogy a Hercules nevű németjuhász, amelyről a felvétel készült, nem sérült meg a forgatás alatt, teljesen egészséges, ugyanakkor azt szomorúnak tartják, ha egy állat ilyen helyzetbe kerül.

A regény írója, W. Bruce Cameron viszont arról számolt be, hogy amikor a forgatáson járt, a kutyákkal nagyon etikusan bántak, biztonságban és kényelmesen tartották őket.

[blockquote]“A kutya nem volt megrémülve, és nem dobták bele a vízbe”[/blockquote] – állította az író.

Hallsrtöm (Az élet ízei, Árvák hercege) és a kutya hangját kölcsönző színész Josh Gad is zavarba ejtőnek nevezte a videót. A rendező azt is elmondta, hogy nem volt jelen a videón látható incidensnél, és ígéretet tett az eset kivizsgálására.

A filmet gyártó Amblin Entertainment és a Universal szerint lehetséges, hogy a TMZ-hez került felvételt megszerkesztették. Mint közölték, a vizes jelenetek próbája a felvétel előtt több napig tartott, hogy a kutyák biztosan jól érezzék magukat a forgatáson.

A filmet január 26-tól játsszák a magyar mozik.

[vembed youtube=”fQlU8IQt-oo” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük