Kövess minket

Aztaa

Bizarr és abszurd stockfotók, melyeket bár kitörölhetnénk az emlékezetünkből

Megosztva

A hét Instagramja: @darkstockphotos

A stockfotók furcsa vizuális kreálmányok. A szabad felhasználásra gyártott képeket noha cégeknek, reklámügynökségeknek, weboldalaknak szánják, sokuk inkább mémként kel életre az interneten, elég, ha a magyar Arató Andrást, alias Hide The Pain Haroldot, vagy épp az utcán barátnőjével sétáló, másik csaj után forduló distracted boyfriendet említjük. Az OFF Médiánál is többször hangsúlyoztuk már a stockfotók humoros és abszurd mivoltát: írtunk arról, amikor a magyar kormány igen szürreális módon épp az utóbb említett barát-barátnő páros egy fotóját használta fel családtámogatási plakátkampányához, és hírt adtunk a stockfotó-generátorról is, melynek segítségével mi magunk készíthetünk elvetemült és teljesen elborult stock képeket pár sablon használatával.

Megkockáztatnánk, hogy a hivatkozott program készítőit már meglévő stockfotók inspirálhatták, ugyanis olyan képeket lehet találni az interneten és különböző stock-adatbázisokban, melyekről nehezen hinnénk el, hogy valódiak, vagy épp nem poénból készültek, olyannyira random, egyúttal bizarr, életszerűnek semmiképp sem nevezhető történéseket örökítenek meg.

Nem véletlen hát, hogy számtalan cikk csokorba szedte már a világ és a net legrémisztőbb, legindokolatlanabb, legdurvább és legnevetségesebb stockfotóit, így mi most nem is szeretnénk erre vetemedni, helyette egy, az internet legsötétebb bugyrainak legsötétebb stock képeit felvonultató Instagram profilt, a @darkstockphotos-t mutatnánk be röviden.

Az oldal célja egyszerű és magától értetődő: alapos kutatómunka után a közösségi média népe elé tárni minden őrült stockfotót bármiféle kommentár nélkül, mivel minden egyes poszt magáért beszél. Az ötlet pedig működik, mi több, illeszkedik is a felgyorsult tartalomfogyasztásunkhoz, tekintve, hogy valószínűleg kevesen fogunk Boredpanda cikkeket böngészni csak azért, hogy halál stock képeket lássunk, ha helyette az Instagramon scrollozgatva kézhez kapjuk ugyanezt.

A page 2017. június 20-án indult el, majd egy 2019-ben bekövetkezett rövid kihagyás után újraindult 2020-ban, jelenleg pedig már több mint 18 ezer követő kíváncsi az adminok több mint 300 bejegyzésére. Az egyetlen említésre méltó negatívum, ami felróható a @darkstockphotos készítőinek, hogy rendszertelenül posztolnak, van, hogy több hét is eltelik pár ördögi stockfotó megosztása közt, holott lenne muníció bőven.

Ezen túl fontos kiemelni, hogy az oldal – ahogy ezt a leírásban tisztázzák is – az ugyanezen a néven futó Twitter profilon alapszik, tehát többnyire az itt megjelent bejegyzések reposztolása történik az Instagramra. Még több mocsokért cserébe ajánljuk mindenki figyelmébe az anyaprofil csekkolását is.

Jöjjenek hát a favoritjaink:

Nagy kedvencünk a FEJESSALÁTA (ééértitek) földön meztelen férfit kergető földműves futása:

Szeretjük a pozitív hozzáállást, az őszinte mosolyokat és az örömteli derűt, még a legvészesebb, legkilátástalanabb helyzetekben is:

Imádjuk a macskás kontentet, mert hát ki nem, az extremitás tekintetében pedig a határ a csillagos ég:

A bohócokat kevésbé preferáljuk, az alábbi jelenetet pedig kicsit sem értjük, nem vagytok egyedül:

Van, hogy a betörő nem az, akinek látszik, vagy épp igen, csak szimplán megörökítené a boldog momentumokat:

A karácsony valódi szellemét mind egy emberként érezzük, Jézus születését pedig mindenki a maga módján dolgozza fel:

Adódik a kérdés: kinek ne lett volna még égett toasttal díszítve a kádja:

És ki ne kínálta volna meg egy ilyen szendviccsel valamelyik utálóját:

A szülői példamutatás fontos, még akkor is, ha a gyermekünk nem igazán figyel ránk:

Ahogy a munkamegosztás is a konyhában, a kiegyensúlyozott párkapcsolatokról nem is beszélve:

A darkstockphotos név az alábbi két posztot látva tényleg értelmet nyer:

Mindez pedig már csak a cseresznye a tejszínhab tetején:

A hét Instagramja sorozatunk korábbi cikkeit szexi rabfotókért, idióta rapper tweetekért, elborult erotikus festményekért, blokká változtatott albumokért, meghökkentő dalszövegekért és hunglish közmondásokért  itt, az oldal alján találjátok.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük