Kövess minket

Bulvár

Blac Youngsta egy Young Dolphnak címzett diss trackjét is előadta legutóbbi koncertjén

Megosztva

Évek óta dúlt a viszály Blac Youngsta és a november 17-én elhunyt Young Dolph közt, ennek a sok ideje húzódó balhénak (mely többnyire azon alapult, hogy ki a nagyobb-, illetve ki az igazi memphisi, mi több, ki Memphis királya) volt az egyik kicsúcsosodása az előbbi rapper 2016-ban kiadott diss dala, a Shake Sum, melyet Dolph-nak címzett.

A dalban Youngsta fenyegetően különböző fegyvertípusokat sorol, majd bedobja, hogy Young Dolph jogtalanul nevezi magát Memphis uralkodójának, hiszen valójában Chicagóból származik. Ezután Blac arra inti mc kollégáját, hogy húzza meg magát, mert a gyilkolástól sem félő spanjai bármikor ugranak, ha ő azt kívánja.

A sorok különösen morbidul hangzanak annak fényében, hogy Dolph egy lövöldözés áldozata lett.

Ami pedig az internetezők és a hiphop-közösség egybehangzó véleménye alapján talán még ennél is ízléstelenebb, az az, hogy Youngsta múlt pénteken (december 17.) képes volt előadni a számot azok után is, hogy mondvacsinált ellenfele tragikus körülmények közt elhunyt.

Az eset az Aces of Dallas nevezetű szórakozóhelyen történt Dallasban, Texas államban. Mint alább látható, Blac nagy beleéléssel adta elő a tracket acapellában, a tömeg pedig élvezte, talán olyanok is akadtak, akik nem voltak tisztában, miről is szól a dal.

Bár a helyszínen még nem volt jele kiborulásnak, a közösségi médiában hamar körbement az ominózus eseményről készült videó, a fanok pedig Blac Youngsta ellen fordultak, szinte egyöntetűen vallva, hogy az említett húzás abszolút elítélendő és ízléstelen.

Youngsta ezek után egy terjedelmes Instagram posztban magyarázkodott megbánás jeleit aligha mutatva, mondván, hogy ő Dél-Memphis szívében nőtt fel, egy olyan helyen, ahol a szimpátia lényegében egy ismeretlen szó, így végképp nem érdekli, hogy mit gondol róla a világ. Majd kissé hipokrita módon bedobta Isten nevét is, hangsúlyozva, hogy csak előtte kell elszámolnia és mindössze neki tartozik majd válaszokkal, senki másnak. Ok.

Mindeközben Memphis városának vezetői egy újabb nemes gesztussal igyekeznek leróni a tiszteletüket Young Dolph előtt, aki több forrás szerint is igen sokat tett a helyi közösségért (adakozás és adományok formájában): a közelmúltban (december 15.) egy utcát neveztek el róla.

A kiválasztott, átnevezett hely az Adolph ‘Young Dolph’ Thornton, Jr. Avenue lett Castalia Heights kerületben, nem messze onnan, ahol a zenész felnőtt.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés