Kövess minket

Aztaa

Black Lives Matter szobrot emelnek jövőre Ferencvárosban

Megosztva

Forrás:

A IX. kerületi Ferenc téren helyezhetnek el egy szobrot, melyet a Black Lives Matter mozgalom inspirált – írja a Telex.

A szobor terve egy a Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester által nyilvánosságra hozott önkormányzati határozatban szerepel, mely a a ferencvárosi közterekre kiírt ’Public Art’ nyílt pályázat elbírálásáról szól, ebben szerepel többek között egy Black Lives Matter névre hallgató pályamű is.

A Szalay Péter által tervezett szobrot valamikor 2021. április 1. és 2021. április 14. között állítják ki. A szakmai zsűri így jellemezte a művet:


“Egy olyan köztéri emlékműszobor parafrázis, amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint és hoz játékba: Black Lives Matter, az LMBTQ-val kapcsolatos, a társadalomban élő előítéletek. A szobor térdelő gesztusa a köztéri szobordöntési mozgalmakra is utal, a műalkotás mindenkori helyzetéről is elgondolkodtat. Az utcáról egyszerű befogadó számára is jól dekódolható nyelve a public art elvárásoknak a felirattal kiegészülve jól megfelel.”

Pontos részleteket a szoborról egyelőre nem lehet tudni. 

A BLM mozgalom az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő, jogvédő civil mozgalom, mely főleg George Floyd halála után kapott nagy figyelmet.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés