Kövess minket

Hiphop

Bő egy hónap múlva megkapjuk Masta Ace és Marco Polo közös lemezét, de addig itt a címadó trekk Smif-N-Wessun közreműködéssel

Harapjunk egy nagyot Brooklyn sokat látott utcáiba.

Megosztva

Forrás:

A hiphop történetének egyik legjobban összeillő rapper-producer párosát New Yorkban, azon belül is Brooklyn-ban érdemes keresnünk, Masta Ace és Marco Polo személyében. Mondjuk mindezt annak ellenére, hogy sosem készítettek együtt lemezt – legalábbis eddig -, de ha bedobjuk kettőjük talán legprímább közös eresztését, a 2007-ben kiadott Nostalgia című trekket, akkor valószínűleg sokan egyetértően csettintenek a monitor előtt ülve.

[vembed youtube=”PPZ2-FVcM3M” ]Masta Ace a klasszikus történetmesélős rap legszofisztikáltabb képviselője (bocsi, Slick Rick) 24 évvel ezelőtt, 2004-ben akadt össze a Torontóban született, de akkor már évek óta Brooklyn-ban élő producerrel, aki aztán ingyen és bérmentve dobott egy bítet a rapper karrierjében mérföldkőnek számító, hihetetlenül hangulatos, A Long Hot Summer című LP-re. Ez volt a Do It Man Big Noyd közreműködésével, majd három évvel később ezt követte a fentebb említett Nostalgia, ami Marco Polo debüt albumán, a Port Authority-n kapott helyet.

[vembed youtube=”QydOHqEWTms” ]Innentől kezdve útjaik többször keresztezték egymást, ám az igazán nagy gurítás most novemberben várható tőlük, amikor is megjelenik első kollab lemezük. Ennek az A Breukelen Story címet adták, és Marco Polo életének fontosabb eseményeit meséli majd el az ötletgazda Masta Ace, illetve több neves előadó narrációjával egybekötve. A cucc külön pikantériája, hogy az olasz gyökerekkel rendelkező producer szülei is hallhatóak lesznek egy-egy skitben. Ezeket nem számítva összesen 14 szám került rá a lemezre, olyan vendégekkel felturbózva, mint például Pharoahe Monch, Styles P, Lil Fame vagy éppen a címadó trekkben besegítő Smif-N-Wessun duója. Utóbbit tegnap tették elérhetőve a srácok, méghozzá klip formájában, ha idejekorán szeretnél ráhangolódni a brooklyni rezgésekre, ezt semmiképpen se hagyd ki.

[vembed youtube=”XIJ06e9GnMY” ]Az A Breukelen Story november 9-én jelenik meg hivatalosan, innen azonban már bátran előrendelhető.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés