Kövess minket

Aztaa

Bődületes összeget költöttek el online az amerikaiak Black Friday alkalmával

Egy kisebb ország éves költségvetése cserélt gazdát pár nappal ezelőtt.

Megosztva

Forrás:

Ahogyan azt már megszokhattunk, idén is szópárbajokkal, lökdösődésekkel,  tömegverekedésekkel, illetve általános hisztériával köszöntött be a Black Friday az Egyesült Államok egész területén. A legdurvább leárazások helyszínein szinte katonai készültségben várták a hosszas, néhol több tízórás várakozás alatt kellően felspanolt vásárlók hadát az eladók. És ahogyan azt már megszokhattuk, idén is hihetetlen jelenetek játszódtak le bizonyos áruházakban egy-egy tévé, netán videójáték-konzolért vívott (közel)harc közepette.

[vembed youtube=”u7WfQzqM8U0″ ]Vannak viszont olyanok is, akik (nagyon okosan) nem teszik ki magukat ennek a fajta őrületnek és otthonról, az internetről oldják meg a vásárlást ezen a szent napon. Sőt, valójában úgy tűnik, hogy egyre többen teszik ezt, hiszen a Salesforce legfrissebb kimutatásai alapján Amerikában nagyjából 5 milliárd (!) dollárt költöttek el csak online múlt pénteken. Ez 24 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Egy másik érdekes adat szerint, ezen vásárlásoknak majd’ a fele már okostelefonról történt, így lassan, de biztosan teljesen háttérbe szorulhatnak a számítógépek az online vásárlások terén (is).

Egy átlagos amerikai összesen 122 dollárt vert el a legutóbbi Black Friday során, ezzel is hozzájárulva az új rekordot jelentő 5 milliárdos költekezéshez. Hasonlításképp itthon ennek a töredékére, 25-30 milliárd forint forgalomra számítottak előzetesen a kereskedők, igaz mi még csak most kezdünk belejönni ebbe a Black Fridaykodásba.

Az írás végén pedig álljon itt egy rövidke videó arról, miként zajlik a Fekete Péntek Finnországban. Felhívjuk a figyelmeteket: megdöbbentő képsorok következnek!

[vembed youtube=”xbSKIpQIkdI” ](Mashable)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.