Kövess minket

Stílus

Boldogság melltartó nélkül!

A 21. században kevés olyan terület van, amelynek ne lenne szakértői csapata. Ez alól már az alsóneműk és melltartók sem képeznek kivételt. Egy francia sportorvos szerint a nőknek csak néha kellene melltartót viselniük. Vajon miért gondolja ezt?

Megosztva


Jean-Denis Rouillon, az Université de Franche-Comté Besancon egyetem sportorvosa, kutatása keretében 15 éves kortól figyelte meg a nőket. Kutatásában összesen 330 nő vett részt, akiknek életkora 18-25 között volt. Különösen érdekesek voltak számára a gyengébbik nemnek azon képviselői, akik nem szerettek melltartót hordani. A szakember megfigyelte, hogy azoknak, akik csak olykor-olykor hordanak melltartót, sokkal szebbek a mellei. Állandóan viselni valóban nem egészséges, ezért ha teheted, otthon szabadulj meg tőle.

A sportorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a mellek akkor fejlődnek szépen, ha nem támasztja őket alá semmi. Azt is hozzátette, hogy a fehérneműek hatással vannak a mellbimbókra is, illetve melltartó nélkül könnyebben felszívódnak a striák. A kutatás azon alanyairól – akik nem viseltek melltartót – kiderült, hogy hátfájdalmak sem voltak.

Rouillon felhívta arra is a figyelmet, hogy azok a nők, akik hosszú éveken keresztül hordtak melltartót, véglegesen nem „szokhatnak le” róla egyik percről a másikra. A professzor azt tanácsolta, hogy egy ilyen döntést alapos gondolkodás előzzön meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés