Kövess minket

Hiphop

Bono szerint már csak a hiphopban van fiatal férfi düh, minden más zene „túl lányos”

A U2 frontembere nem éli a mai rock zenéket.

Megosztva

Forrás:

Hosszabb interjú jelent meg Bonóval, a U2 énekesével a Rolling Stone magazinban. A frontember és uniszex napszemüveg rajongó Bono természetesen beszélt az aktivizmusáról, a bandájáról, és úgy általában a zenék mai állapotáról is, utóbbiról elejtett egy-két igazán szemöldökemelő gondolatot is.

A magazin társalapítójával, Jann Wennerrel való beszélgetés során feljött, hogy az 57 éves énekes egy csomó új zenét a gyerekei által fedez fel. „Jordan egy zene és indie mániás, Eve teljesen hiphop, míg Elijah már bandában is játszik, és nagyon erős érzéseket táplál a zenék iránt. Nem tesz különbséget egy Who és egy The Killers között, vagy egy Nirvana és egy Royal Blood között. Neki nem számítanak a generációs különbségek, csak a hangzás érdekli. Azt gondolja, hogy bármikor betörhet a rock and roll forradalom” – mesélte Bono, mire Wenner vissza is kérdezett, hogy szerinte is hamarosan visszatér a rock korszak a zenében?

„Úgy érzem nagyon lányosak lettek a zenék mostanában. Van ennek jó oldala is, de jelenleg a hiphop az egyetlen stílus, ahol helye van a fiatal férfi dühnek, és ez nagyon nem jó így. Amikor 16 éves voltam, rengeteg düh volt bennem. Meg kell találni ennek a helyét, ahogy a gitárnak is, akár dobgéppel együtt, nekem mindegy. Ha valamit konzerválunk, annak azonnal vége is. Akár formaldehidbe is tehetnénk. Elvégre mi is igazából a rock & roll? Düh a lelke az egésznek. Ezért olyan nagyszerű banda például a Who vagy a Pearl Jam. Eddie-ben még megvolt ez a düh.”

RIP rock ezek szerint, köszi Bono az okosságot.

(NME)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés