Kövess minket

Film

Bridget Jones nyolc legnagyobb (bak)lövése

Szeretett szinglink visszatért a mozivászonra – ennek alkalmából felidézzük legnagyobb bukásait és jelenteit.

Megosztva

A héten került a magyarországi mozik vásznára az új Bridget Jones-film, a Bridget Jones Babát vár. Ennek kapcsán készítettünk egy kis összeállítást a 2001-ben bemutatott első film legnagyobb jeleneteiből, kedvenc szinglink legnagyobb leégéseiről, bakijairól, jó és rossz pillanatairól. Habár lássuk be, rossz pillanata több volt…

A karácsonyi pulcsi


Az első találkozás a szívtipró Mark Darcy-val (Colin Firth). Mint minden nagy szerelmi drámában, az ő közös történetük sem indul simán. Ez alatt a bizonyos első beszélgetés alatt már megvan Bridget Jones (Renée Zellweger) negatív véleménye a férfiról, illetve bekategorizálta úgy, mint anyuci kisfiát. Ezt mind a rénszarvasos, karácsonyi pulcsiból szűrte le.

Az intellektuális Bridget

Bridget egy nagyszabású partira készül, ahol le akarja nyűgözni sármos főnökét (Hugh Grant), és felkelteni a figyelmét. A parti előtti estén szintén szingli barátai hasznos tanácsokkal látták el a helyes viselkedést illetően. Például azzal, hogy a bemutatón részletesen mutasson be embereket, mert így okosabb nő benyomását kelti. Igen ám, de a partin összefut – az ekkor még nem kedvelt – Mark Darcy-val. Mondani sem kell, nem sikerült a legjobban. „Mark idő előtt korosodó pöcs, kegyetlen ex feleséggel.”

A nagymama bugyi


Bridgetnek döntenie kell egy fontos randi előtt: kis bugyi, ami szexi, vagy hájeltakaró nagymama bugyogó?

Ringyók és papok buli


Újabb parti, újabb leégés. Bridget a szülei által szervezett vasárnap délutáni jelmezes kerti partira hivatalos, amelynek témája „Ringyók és papok!”. Természetesen neki senki nem szólt, hogy mégsem kell beöltözni, és egyedül jelenik meg nyuszi jelmezben…

OFF-on


Megint egy mélypont Bridget szingli életében. Ismét egyedül és magányosan, plusz kilókkal. Mi ilyenkor a gyógyír az összetört szívünkre? A fagyi.

És a vodka!

Kék leves


Habár én se vagyok egy gasztro blogger, a spárgát mint zöldséget fel tudom ismerni. De úgy tűnik, nem mindenki. Személy szerint ez az egyik kedvenc jelenetem. Ebben a részben Bridget a háziasszony szerepében próbál tetszelegni és lenyűgözni Markot és barátait bravúros konyhai ismereteivel. Így vesz spárgát, és rendes kék színű madzaggal ízesíti a levest.

A párbaj


Bridgettel kivételes dolog történik: egyszerre két pasi is őt akarja. Meg is verekednek érte! Épp ideje volt már lerendezni az ügyet a két férfi főszereplőnek.

+1 A film egyik legszebb jelenete. Ugyan jelen van még a Bridget Jones-féle bolondság (mivel nadrág nélkül fut a hóesésben a szeretett férfi után), de közben ott a romantikus gesztus Mark Darcy részéről, aki új naplót akar vele kezdeni.


Az új rész már a mozikban! Vajon lesz happy end? 

Rőhringer Dia írása

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés